Οικονομία

Στους λογαριασμούς των συνταξιούχων οι μισές συντάξεις ΟΑΕΕ

Στους λογαριασμούς των συνταξιούχων οι μισές συντάξεις ΟΑΕΕ Στους λογαριασμούς των συνταξιούχων οι μισές συντάξεις ΟΑΕΕ
Στους λογαριασμούς των συνταξιούχων οι μισές συντάξεις ΟΑΕΕ Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί, σήμερα, πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των δικαιούχων, οι συντάξεις του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ)

Μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι είχαν πιστωθεί σε όλους τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ, τα ποσά που αντιστοιχούν στο 50% των συντάξεών τους. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, προέκυψε ένα τεχνικό πρόβλημα με τις πιστώσεις στους λογαριασμούς δύο εκ των τραπεζών (Alpha Bank, Eurobank), με συνέπεια να μην γίνει η κατάθεση των ποσών, σε όλους τους δικαιούχους στις 11 το πρωί, όπως ήταν η αρχική δέσμευση του υπουργείου Εργασίας. Αποτέλεσμα βέβαια αυτής της νέας μικρής καθυστέρησης, ήταν να αυξηθεί η ταλαιπωρία των συνταξιούχων του ΟΑΕΕ, οι οποίοι άδικα περίμεναν από το πρωί στα υποκαταστήματα των Τραπεζών για να λάβουν έστω και αυτά τα 120 ευρώ, ως μέρος της σύνταξης, που τους αναλογεί.

Υπενθυμίζεται ότι η «μάχη» για την καταβολή των συντάξεων του Οργανισμού δεν έχει ολοκληρωθεί. Το υπουργείο Εργασίας οφείλει να βρει άμεσα άλλα 135 εκατ. ευρώ για να πιστώσει το υπόλοιπο 50% που αντιστοιχεί στις συντάξεις των περίπου 370.000 συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.