Οικονομία

ΟΙΥΕ: Η συμφωνία θα δημιουργήσει περισσότερους φτωχούς

ΟΙΥΕ: Η συμφωνία θα δημιουργήσει περισσότερους φτωχούς ΟΙΥΕ: Η συμφωνία θα δημιουργήσει περισσότερους φτωχούς
ΟΙΥΕ: Η συμφωνία θα δημιουργήσει περισσότερους φτωχούς Η υλοποίηση του προγράμματος που συμφώνησε η ελληνική κυβέρνηση με τους δανειστές θα δημιουργήσει περισσότερους φτωχούς, περισσότερα λουκέτα και κυριαρχία του μεγάλου κεφαλαίου, θα έχει περισσότερους υπερχρεωμένους Έλληνες που θα κινδυνεύσει η περιουσία τους, θα έχει γενικευμένη ανεργία, φτώχεια και κοινωνική εξαθλίωση.

Η δυσοίωνη αυτή πρόβλεψη προέρχεται από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), που με ανακοίνωσή της επιρρίπτει «βαριές ευθύνες» στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι «ηττήθηκε από τις απαιτήσεις των δανειστών». Η ΟΙΥΕ διαπιστώνει ότι η κυβέρνηση «αυτοπαγιδεύτηκε», παρά το γεγονός ότι ο λαός «κατάλαβε ότι μέσα σε αυτό το συγκεκριμένο νεοφιλελεύθερο μόρφωμα που λέγεται ΕΕ – Ευρωζώνη, δεν μπορεί να έχει μέλλον».

Η ΟΙΥΕ δηλώνει απερίφραστα ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για να μην περάσει το νέο Μνημόνιο και καλεί το λαό να αντισταθεί τους εργαζόμενους και το λαό να αντισταθούν στη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων. Η Ομοσπονδία καλεί επίσης τη ΓΣΕΕ «να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να αναλάβει πρωτοβουλίες αγωνιστικής αντίδρασης των εργαζομένων». Στο πλαίσιο αυτό η ΟΙΥΕ καλεί αύριο, 15 Ιουλίου, σε συγκέντρωση στην πλατεία Συντάγματος στις 19:30 το απόγευμα, ημέρα που πρόκειται να ψηφιστεί το πρώτο πακέτο των νέων μέτρων