Οικονομία

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Κυβέρνηση μακράς πνοής

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Κυβέρνηση μακράς πνοής Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Κυβέρνηση μακράς πνοής
Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Κυβέρνηση μακράς πνοής Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτρης Μανιάτης, απέστειλε σήμερα υπόμνημα, με τις θέσεις και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για την ελληνική οικονομία, στους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Ο κ. Μανιάτης, μεταξύ άλλων, σημειώνει ότι μετά τις επερχόμενες εκλογές είναι απαραίτητο να δοθεί προτεραιότητα στην επίτευξη πολιτικής σταθερότητας με κυβέρνηση μακράς πνοής και με ορίζοντα τετραετίας, στην επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας για την επαναλειτουργία της αγοράς, στην επιλογή αναπτυξιακού μοντέλου και στην άρση των capital controls.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας προσθέτει, ακόμη, ότι απαιτείται οργανωμένη αντιμετώπιση του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου οινοπνευματωδών, καπνικών και καυσίμων. Ιδιαίτερη, δε, μνεία κάνει στις αποκρατικοποιήσεις και την αξιοποίηση των δημοσίων περιουσιακών στοιχείων.

«Πρέπει ν' αναδείξουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της οικονομίας και την εξασφάλιση υγιούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος, απαλλαγμένο από τα βαρίδια της γραφειοκρατίας, τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τις αυθαιρεσίες του Δημοσίου Τομέα, τις εξωπραγματικές καθυστερήσεις που δημιουργούν προβλήματα και κλείνουν την πόρτα στις επενδύσεις» καταλήγει, στο υπόμνημά του προς τους αρχηγούς των κομμάτων, ο κ. Μανιάτης.