Οικονομία

Αποστόλου: Αναγκαίος ο προσδιορισμός του επαγγέλματος του αγρότη

Αποστόλου: Αναγκαίος ο προσδιορισμός του επαγγέλματος του αγρότη Αποστόλου: Αναγκαίος ο προσδιορισμός του επαγγέλματος του αγρότη
Αποστόλου: Αναγκαίος ο προσδιορισμός του επαγγέλματος του αγρότη «Ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία. Πιστεύω ότι ο αγροτικός κόσμος θα δώσει εκ νέου δυναμική στο ΣΥΡΙΖΑ κατά τις προσεχείς εκλογές», τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποψήφιος βουλευτής Ευβοίας και πρώην αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου.

Αφού υπογράμμισε ότι για το ΣΥΡΙΖΑ είναι κομβικής σημασίας η ενίσχυση και ο αναπροσανατολισμός της αγροτικής οικονομίας, σημείωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μετριαστούν οι επιπτώσεις στον πρωτογενή τομέα από την πρόσφατη συμφωνία.

Ο Βαγγέλης Αποστόλου θεωρεί αναγκαίο τον προσδιορισμό του επαγγέλματος του αγρότη, ενώ ειδικότερα για την κτηνοτροφία χαρακτήρισε ως «τομή» την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύνταξης των διαχειριστικών σχεδίων βόσκησης που μεταξύ άλλων θα οδηγήσει σε ορθολογικότερη διαχείριση των ενισχύσεων του τομέα.

«Μέχρι σήμερα», αναφέρει ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, «έχω κάνει ένα αρκετά μεγάλο οδοιπορικό, έχοντας έρθει σε επαφή με πάρα πολλούς αγρότες και μάλιστα σε περιοχές όπου η αγροτική παραγωγή είναι θα έλεγα κρίσιμο μέγεθος για την οικονομία τους. Επειδή ουσιαστικά τις επιπτώσεις της φορολόγησης με 13% από το 2013 τις βιώνουν αυτή την περίοδο, όταν στο τραπέζι τίθεται και το ζήτημα των μέτρων της νέας συμφωνία που τους επιβαρύνουν περαιτέρω, είναι λογικό να εκφράζεται θυμός. Όταν όμως αναδεικνύεται στο πλαίσιο του διαλόγου το θέμα της περιφρούρησης, της διασφάλισης των κοινοτικών ενισχύσεων και των επενδυτικών πόρων του πρωτογενούς τομέα -και μιλάμε για ένα συνολικό ποσό της τάξης των 3,5 δισ. ευρώ σε ετησίως- τότε η συζήτηση μπαίνει σε μια εντελώς διαφορετική βάση».