Οικονομία

Προαναγγελία Ξάνθου για αλλαγές στις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού

Προαναγγελία Ξάνθου για αλλαγές στις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού Προαναγγελία Ξάνθου για αλλαγές στις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού
Προαναγγελία Ξάνθου για αλλαγές στις προσλήψεις επικουρικού προσωπικού Με διάθεση να πατάξει τη διαφθορά στην Υγεία και να αλλάξει τον τρόπο διοίκησης των Νοσοκομείων, πέρασε το κατώφλι του υπουργείου Υγεία, ως αναπληρωτής υπουργός πια  και όχι ως συνδικαλιστής, ο κ. Παύλος Πολλάκης.

«Μέχρι το 2000 – 2001 που βγήκα δήμαρχος, εδώ ερχόμουν υπό καθεστώς κινητοποιήσεων και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να κάτσω πίσω από την καρέκλα», είπε ο κ. Πολλάκης παίρνοντας το λόγο από τον νέο υπουργό Υγείας κ. Ανδρέα Ξανθό.

«Από εδώ και πέρα δεν υπάρχει δικαιολογία. Ο λαός μας ξανατίμησε με την ψήφο του και μας είπε να κάνουμε έξι πράγματα: κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ χωρίς τη στήριξη των κομμάτων των παλιών καταστάσεων, να μειώσουμε το χρέος, να αλλάξουμε το κράτος και να τσακίσουμε τη ραχοκοκαλιά της διαπλοκής, να χτυπήσουμε τη διαφθορά – είναι ήδη έτοιμα και πρέπει να ψηφιστούν νομοσχέδια για τα καπνά, τα καύσιμα και τα ΜΜΕ, να βάλουμε μπροστά την παραγωγική ανασυγκρότηση για να μη φεύγουν παιδιά μας έξω και να ξαναστήσουμε το κοινωνικό κράτος», είπε ο κ. Πολλάκης.

Επίσης, δήλωσε ότι πρέπει να αλλάξουν οι διοικήσεις των Νοσοκομείων, να διαμορφωθεί η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, να αιμοδοτηθούν τα Νοσοκομεία με προσωπικό και να αλλάξει η διαδικασία προσλήψεων επικουρικών γιατρών.

Ο κ. Πολλάκης αναφέρθηκε στη «μεγάλη διαφθορά στην υγεία», τονίζοντας ότι το «φακελάκι» είναι μόνο το 10% και το υπόλοιπο είναι υπερτιμολογήσεις. «Οι προκάτοχοί μας διαφύλαξαν τον μηχανισμό τιμολογήσεων για να συνεχίζουν να γλεντάνε κάποιοι», είπε σημειώνοντας ότι «τώρα που δεν έχουμε το μαχαίρι της Μέρκελ και του Σόιμπλε είναι καιρός να αλλάξουν αυτά».

Ο νέος αναπληρωτής υπουργός κάλεσε το προσωπικό να επιταχύνουν τους εργασιακούς ρυθμούς. «Επιθυμούμε τη συνεργασία του προσωπικού αλλά κάποια πράγματα πρέπει να γίνονται πιο γρήγορα.
Όπως έλεγα κάποτε και στις νοσηλεύτριες της ΜΕΘ που διηύθυνα: Όταν εγώ τρέχω, θα τρέχετε κι εσείς».