Οικονομία

Στήριξη στους πρόσφυγες από τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ

Στήριξη στους πρόσφυγες από τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ Στήριξη στους πρόσφυγες από τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ
Στήριξη στους πρόσφυγες από τους εργαζόμενους στον ΟΑΕΔ Πρωτοβουλία για να συνδράμουν έμπρακτα στην στήριξη των προσφύγων που έρχονται στην Ελλάδα και διαβιούν κάτω από πολύ δυσμενείς συνθήκες, αποφάσισαν να λάβουν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων του Οργανισμού αποφάσισε να ζητήσει από όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία  - μέλη του να συγκεντρώσουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη ένδυσης για να τα προωθήσουν στους πρόσφυγες, σε συνεργασία με οργανωμένες ομάδες πολιτών, που έχουν ήδη αναλάβει σχετικές δράσεις. Ήδη η ανταπόκριση των εργαζομένων είναι μεγάλη και έχει ξεκινήσει η συλλογή των ειδών πρώτης ανάγκης που έχει ζητηθεί να συγκεντρωθούν, προκειμένου να ακολουθήσει η διάθεσή τους στους πρόσφυγες. Η διαδικασία αφορά το σύνολο των υποκαταστημάτων του Οργανισμού ανά την Ελλάδα και ευχής έργο θα είναι να συγκεντρωθούν όσο γίνεται μεγαλύτερες ποσότητες από είδη πρώτης ανάγκης για να διατεθούν με ταχύτητα σε συνανθρώπους – πρόσφυγες που έχουν πραγματικά μεγάλη ανάγκη.

Άλλωστε μεγάλος αριθμός αυτών είναι γυναίκες ή μικρά παιδιά, δηλαδή πρόκειται για άτομα που πραγματικά χρειάζονται και την παραμικρή υποστήριξη, ενόψει μάλιστα και του χειμώνα, που πλησιάζει.