Οικονομία

ΓΣΕΕ: Τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα στηρίζουν τους Έλληνες εργαζόμενους

ΓΣΕΕ: Τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα στηρίζουν τους Έλληνες εργαζόμενους ΓΣΕΕ: Τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα στηρίζουν τους Έλληνες εργαζόμενους
ΓΣΕΕ: Τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα στηρίζουν τους Έλληνες εργαζόμενους Ψήφισμα στήριξης των εργαζόμενων στην Ελλάδα, εξέδωσε ομόφωνα η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.

Η ΣΕΣ εκφράζει την πλήρη αλληλεγγύη της προς τους Έλληνες εργαζόμενους στον συνεχιζόμενο τους αγώνα ενάντια σε πολιτικές, οι οποίες, αντί να προωθήσουν τη ανάκαμψη της οικονομίας, καταδίκασαν εργαζόμενους και συνταξιούχους στη φτώχεια, τη νεολαία στην ανεργία και τη μετανάστευση, κατέστρεψαν τον παραγωγικό και τον κοινωνικό ιστό της χώρας υποδαυλίζοντας ρατσιστικά, ξενοφοβικά, νεοναζιστικά ρεύματα στην κοινωνία.

Ζητά να σταματήσει η παρέμβαση του κράτους στις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και η εκθεμελίωση του κοινωνικού διαλόγου, ακυρώνει την αρχή της κοινωνικής διαβούλευσης δημιουργώντας, έτσι, ένα απαράδεκτο προηγούμενο για την Ε.Ε. Καταδικάζει κάθε μονομερή κυβερνητική παρέμβαση στην αυτονομία των συνδικαλιστικών οργανώσεων, τον εκφοβισμό των συνδικάτων και απαιτούμε την αποκατάσταση της δέουσας συνδικαλιστικής εκπροσώπησης στις δομές του κοινωνικού διαλόγου.

Η ΣΕΣ καλεί την ελληνική κυβέρνηση να υιοθετήσει να διαφορετικό μείγμα πολιτικής για τη στήριξη των επενδύσεων, την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης και απασχόλησης, τη διασφάλιση των εισοδημάτων με δίκαιη και αποτελεσματική φορολόγηση, την αναβάθμιση του ρυθμιστικού ρόλου του κράτους και τη διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής και του περιβάλλοντος.

Επίσης Δεσμεύεται μαζί με τις οργανώσεις μέλη της να ασκήσουν πίεση στις Εθνικές Κυβερνήσεις και τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς για να ανατρέψουν τις οικονομικά και κοινωνικά καταστροφικές απαιτήσεις του Μνημονίου, ιδίως τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις παρεμβάσεις στις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ζητάει τέλος, την αναδιάρθρωση του χρέους για την εξασφάλιση της βιώσιμης ανάπτυξης.