Οικονομία

ΑΔΕΔΥ: Διήμερο κινητοποιήσεων 15-16 Οκτωβρίου

ΑΔΕΔΥ: Διήμερο κινητοποιήσεων 15-16 Οκτωβρίου
ΑΔΕΔΥ: Διήμερο κινητοποιήσεων 15-16 Οκτωβρίου Μπαράζ κινητοποιήσεων προετοιμάζει η ΑΔΕΔΥ για το διήμερο Πέμπτης και Παρασκευής, 15 και 16 Οκτωβρίου. Η αρχή πρόκειται να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, καθώς στις 6 το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί στα Προπύλαια αντιπολεμικό – αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, με τη συμμετοχή της ΑΔΕΔΥ, άρα και των εργαζόμενων στο δημόσιο τομέα.

Θα ακολουθήσει πορεία προς τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε μια προσπάθεια να αναδειχθεί το τεράστιο πρόβλημα που ακούει στη μεγαλύτερη μετακίνηση πληθυσμών στην ευρύτερη περιοχή από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μία ημέρα μετά, την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, η ΑΔΕΔΥ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει συλλαλητήριο στις 7 το απόγευμα, ημέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου. Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί ως αντίσταση στα μέτρα που αφήνουν το ΕΤΕΑ χωρίς την παραμικρή στήριξη από το ΑΚΑΓΕ, με κίνδυνο περαιτέρω μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις. Επίσης, ως αντίδραση στις διατάξεις που καταργούν ευνοϊκές παρεμβάσεις που είχαν θεσμοθετηθεί προ τριμήνου από τον νόμο Στρατούλη (ν.4331/2015).