Οικονομία

OIYE: Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στη συγκέντρωση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο

OIYE: Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στη συγκέντρωση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο OIYE: Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στη συγκέντρωση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο
OIYE: Οι ιδιωτικοί υπάλληλοι στη συγκέντρωση ενάντια στο πολυνομοσχέδιο Χαρακτηριζοντας το πολυνομοσχέδιο σαν «πολυνομοσχέδιο κοινωνικής ισοπέδωσης», η ομοσπονδία ιδιωτικών υπαλλήλων Ελλάδας – ΟΙΥΕ, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο απογευματινό συλλαλητήριο του Συντάγματος στις 7μμ.

Όπως σχολιάζει η ΟΙΥΕ: «Με το νομοσχέδιο:

    Έρχονται νέα φορολογικά μέτρα, ενώ διατηρείται και ο ΕΝΦΙΑ.
    Καταργούνται ευνοϊκές ρυθμίσεις του Νόμου 4336/2015 (νόμος για ΚΕΠΑ & ΑΜΕΑ), καταργείται η επαναχορήγηση σύνταξης σε ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς, αναστέλλεται η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος κλπ.
    Προβλέπονται αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, με μείωση των επικουρικών συντάξεων, οδηγώντας έτσι σε άμεση κατάρρευση των επικουρικών ταμείων και του ΜΤΠΥ.
    Προωθούνται ιδιωτικοποιήσεις, όπως της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ROSCO, απαλλάσσοντας τους επενδυτές – αγοραστές από τα χρέη.

Ταυτόχρονα, το «πόρισμα σοφών» για το Ασφαλιστικό, δίνει το τελειωτικό χτύπημα στις συντάξεις μας. Το πόρισμα προβλέπει την ουσιαστική κατάργηση κάθε έννοιας κοινωνικής ασφάλισης και τη μετεξέλιξή της σε κεφαλαιοποιητική, με τη συνεχή φτωχοποίηση παλαιών και νέων συνταξιούχων».