Οικονομία

Πιέσεις των Θεσμών για ποινική προστασία των υπαλλήλων της ΓΓΔΕ

Πιέσεις των Θεσμών για ποινική προστασία των υπαλλήλων της ΓΓΔΕ Πιέσεις των Θεσμών για ποινική προστασία των υπαλλήλων της ΓΓΔΕ
Πιέσεις των Θεσμών για ποινική προστασία των υπαλλήλων της ΓΓΔΕ Αλλαγές στο προσχέδιο του νομοσχεδίου για τη δημιουργία της Ελληνικής Αρχής Δημοσίων Εσόδων απαιτούν οι δανειστές, ζητώντας παράλληλα να έρθει άμεσα στη Βουλή και η διάταξη ποινικής προστασίας των υπαλλήλων της ΓΓΔΕ.

Η συγκεκριμένη διάταξη προωθήθηκε από τη ΓΓΔΕ, επί Σαββαΐδου, και συνάντησε αρχικά κυβερνητικές αντιδράσεις, αλλά τώρα θα πρέπει άμεσα να κατατεθεί στη Βουλή, πριν μάλιστα ολοκληρωθεί η μεταφορά του ΣΔΟΕ στη ΓΓΔΕ.

Το νομοσχέδιο για τη δημιουργία της ΕΛΑΔΕ (Ελληνική Αρχή Δημοσίων Εσόδων), όπως είχε καταρτιστεί από την κυβέρνηση, δεν γίνεται αποδεκτό από την Τρόικα. Και αυτό γιατί στις διατάξεις του νομοσχεδίου είχε παρεισφρήσει η διακριτική δυνατότητα του υπουργού Οικονομικών να ελέγχει τον επικεφαλής της ΕΛΑΔΕ. Οι δανειστές όμως επιθυμούν η νέα Αρχή να είναι ανεξάρτητη και μακριά από τις πολιτικές παρεμβάσεις.

Σημειώνεται ότι στη θέση της κ. Σαββαΐδου τοποθετήθηκε ήδη ως υπηρεσιακός ΓΓΔΕ ο κ. Γιάννης Μπάκας, έμπειρο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών και μέχρι χθες προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης.