Οικονομία

Με «πάτημα» την ανακεφαλαιοποίηση, η Τρόικα θέλει στο «σφυρί» όλα τα σπίτια

Με «πάτημα» την ανακεφαλαιοποίηση, η Τρόικα θέλει στο «σφυρί» όλα τα σπίτια Με «πάτημα» την ανακεφαλαιοποίηση, η Τρόικα θέλει στο «σφυρί» όλα τα σπίτια
Με «πάτημα» την ανακεφαλαιοποίηση, η Τρόικα θέλει στο «σφυρί» όλα τα σπίτια Η επίσκεψη των Θεσμών στην Αθήνα δεν απέδωσε τις αναμενόμενες λύσεις σε δύο σοβαρά ζητήματα, αυτά του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση και των "κόκκινων δανείων".

Αναφορικά με τον ΦΠΑ στην εκπαίδευση οι δανειστές έχουν διαμηνύσει στην κυβέρνηση ότι θα ισχύσει είτε 0% είτε 23%, καθώς υπάρχει κοινοτική οδηγία που απαγορεύει την επιβολή χαμηλότερων συντελεστών.

Ενώ για τους πλειστηριασμούς της πρώτης κατοικίας το κουαρτέτο ζητεί πολύ χαμηλά όρια στην αντικειμενική αξία και η μόνη υποχώρηση που κάνουν είναι να δεχθούν τις εμπορικές αξίες που είναι πλέον πολύ χαμηλές, αλλά και πολύ χαμηλά εισοδηματικά όρια, στα όρια της φτώχειας.

Πολλοί πλέουν εκτιμούν ότι η αξιολόγηση θα καθυστερήσει, ενδεχομένως μέχρι και τα τέλη Δεκεμβρίου, κάτι που θα παρασύρει και την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με όσα αυτο συνεπάγεται.

Ωστόσο, υπάρχουν πρωτοβουλίες ώστε η αξιολόγηση να μη σημάνει και καθυστέρηση στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.