Οικονομία

Σε απεργιακό… πυρετό τον Νοέμβριο η χώρα

Σε απεργιακό… πυρετό τον Νοέμβριο η χώρα Σε απεργιακό… πυρετό τον Νοέμβριο η χώρα
Σε απεργιακό… πυρετό τον Νοέμβριο η χώρα Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο «Καυτός» αναμένεται να είναι ο Νοέμβριος, αφού αλλεπάλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί και πρόκειται να πραγματοποιηθούν από τα συνδικάτα. Οι αντιδράσεις για τις κυβερνητικές πολιτικές στα εργασιακά και στο Ασφαλιστικό κυρίως, είναι έντονες και πρόκειται να εκδηλωθούν με σειρά είτε μεμονωμένων, είτε πιο μαζικών κινητοποιήσεων.

Η αρχή έγινε σήμερα, καθώς από τις 6 τα ξημερώματα η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) ξεκίνησε απεργία και έτσι τα πλοία θα μείνουν δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας. Από τη μία μετά το μεσημέρι, έως τη λήξη της πρωινής βάρδιας έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, ενώ στις 2 το μεσημέρι θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας. Το βράδυ εξάλλου, έχει προγραμματιστεί στάση εργασίας σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, από τις 9 έως τη λήξη της βάρδιας. Για αύριο Τετάρτη, 4 Νοεμβρίου, έχουν προαναγγελθεί καταλήψεις σε Δημαρχεία και ΧΥΤΑ από την ΠΟΕ-ΟΤΑ, από τις 10 το πρωϊ έως τη μια το μεσημέρι.

Την ίδια ώρα, στις 10 το πρωί οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στην πλατεία Κλαυθμώνος. Μία ώρα αργότερα, στις 11 το πρωί, στην Ομόνοια είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο από άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους.

Η κορύφωση των κινητοποιήσεων αναμένεται να γίνει την ερχόμενη Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου, με την 24άωρη γενική απεργία, που έχουν εξαγγείλει τα συνδικάτα, με πρωτοβουλία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, με βασικό αίτημα τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό. Στις 11 το πρωί της ίδιας μέρας είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση από ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ μισή ώρα νωρίτερα το ΠΑΜΕ θα συγκεντρωθεί στην Ομόνοια. Ειδικά η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει συλλαλητήριο και για την Κυριακή, 22 Νοεμβρίου.