Οικονομία

Νέες κινητοποιήσεις στο ΝΑΤ

Νέες κινητοποιήσεις στο ΝΑΤ Νέες κινητοποιήσεις στο ΝΑΤ
Νέες κινητοποιήσεις στο ΝΑΤ Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Νέες κινητοποιήσεις, που περιλαμβάνουν 24άωρη απεργία για αύριο, Τετάρτη 11 Νοεμβρίου και συμμετοχή στη γενική απεργία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στο Ναυτικό Απομαχικό Ταμείο (ΝΑΤ).

Προηγήθηκε συνάντηση που πραγματοποίησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων του ΝΑΤ με τον υπουργό Εργασίας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, η οποία απέβη άκαρπη και είχε ως αποτέλεσμα την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.  Πρόκειται για τη δεύτερη εβδομάδα απεργίας, που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας με αυτό το δυναμικό τρόπο, στην κατάργηση του Ταμείου τους το οποίο εάν τελικά προωθηθεί στο σχέδιο ενοποίησης που έχει στα σκαριά το υπουργείο Εργασίας, θα απορροφηθεί από το ΙΚΑ. Μάλιστα, είναι πιθανό να υπάρξει εκ νέου κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, καθώς έχει προγραμματιστεί νέα γενική συνέλευση, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου, για τη λήψη των όποιων αποφάσεων.

Το ΔΣ των εργαζομένων, ζήτησε από τον υπουργό Εργασίας να επιστρέψει το ΝΑΤ στο υπουργείο Ναυτιλίας και να μπει τέλος στη «μαύρη» εργασία, για μπορέσει το Ταμείο, να γίνει βιώσιμο. Σύμφωνα με ανακοίνωση των εργαζομένων, ο κ. Κατρούγκαλος επέμεινε ότι τα όποια προβλήματα προκύψουν από την Ασφαλιστική Μεταρρύθμιση, θα αντιμετωπιστούν «με υπουργικές αποφάσεις», ενώ παραδέχτηκε ότι «δεν υπάρχει χρόνος διαβούλευσης, αφού το νομοσχέδιο για τη σύσταση του ενιαίου φορέα θα κατατεθεί μέχρι τέλος Νοεμβρίου και θα ισχύσει από 01/01/2016».

δείτε εδώ το απεργιακό δελτίο για την απεργία την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου