Οικονομία

ΓΣΕΕ: Με «κρυφή ατζέντα» ο Κατρούγκαλος για εργασιακά και Ασφαλιστικό

ΓΣΕΕ: Με «κρυφή ατζέντα» ο Κατρούγκαλος για εργασιακά και Ασφαλιστικό ΓΣΕΕ: Με «κρυφή ατζέντα» ο Κατρούγκαλος για εργασιακά και Ασφαλιστικό
ΓΣΕΕ: Με «κρυφή ατζέντα» ο Κατρούγκαλος για εργασιακά και Ασφαλιστικό Για «κρυφή ατζέντα» σε εργασιακά και ασφαλιστικό, κατηγορεί η ΓΣΕΕ τον υπουργό Εργασίας, κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος συναντάται σε λίγη ώρα με εκπροσώπους των θεσμών. Η Συνομοσπονδία καταγγέλλει ότι η συνάντηση, που θα γίνει για να συζητηθούν τα σημαντικά ζητήματα των εργασιακών και του ασφαλιστικού, πραγματοποιείται «εν αγνοία εργαζομένων και εργοδοτών.

Η ΓΣΕΕ κάνει λόγο για διαδικασία «απόλυτης απαξίωσης του κοινωνικού διαλόγου των φορέων της κοινωνίας των πολιτών και των προαπαιτούμενων δημοκρατικών διαδικασιών μιας ευνομούμενης δημοκρατικής χώρας», που προκύπτει και από το γεγονός ότι συζητείται από το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής με «fast track»τρόπο, το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και «τα υπόλοιπα αντεργατικά και κοινωνιοκτόνα προαπαιτούμενα».  Η Συνομοσπονδία χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς «μνημείο αυταρχισμού και κατάλυσης κάθε δημοκρατικής έννοιας, αφού η διαδικασία του κατεπείγοντος επαναλαμβάνεται». Μάλιστα, σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο, «υπήρχε η διαβεβαίωση ότι δεν θα ξαναέρθει σχέδιο νόμου με κατεπείγουσα διαδικασία».

Η ΓΣΕΕ καταλήγει ότι θα συγκληθούν τις επόμενες ημέρες τα αρμόδια όργανα «προκειμένου να καθοριστούν οι επόμενες αγωνιστικές κινητοποιήσεις, απέναντι στις συνεχιζόμενες επιθέσεις που δέχονται εργαζόμενοι και κοινωνία».