Οικονομία

Εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες μέσω fast track προτείνει η κυβέρνηση

Εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες μέσω fast track προτείνει η κυβέρνηση Εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες μέσω fast track προτείνει η κυβέρνηση
Εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες με fast track πρότεινε ο γγ Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων Η Ελλάδα προσφέρει εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες στους περισσότερους τομείς της οικονομίας, αλλά ιδιαίτερα ξεχωρίζουν η βιομηχανία τροφίμων, η γεωργία, η πληροφορική και οι τηλεπικοινωνίες, οι υπηρεσίες υγείας, οι υπηρεσίες μεταφορών-logistics, η ενέργεια, τα φάρμακα-χημική βιομηχανία, η ναυτιλία και ο τουρισμός.

Αυτό ανέφερε ο γενικός γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, Λόης Λαμπριανίδης, στο «Ελληνο-Κορεατικό Επιχειρηματικό Συνέδριο» που διοργάνωσαν από κοινού, το Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) και το Korea TradeInvestment Promotion Agency (KOTRA).

Ο κ. Λαμπριανίδης υπογράμμισε ότι μετά από 8 χρόνια βαθιάς οικονομικής κρίσης, η Ελλάδα προσφέρει εξαιρετικές επενδυτικές ευκαιρίες, ενώ σημείωσε ότι το σημερινό νομοθετικό πλαίσιο διευκολύνει τις διεθνείς εταιρείες να επενδύσουν στη χώρα μας με ευνοϊκούς όρους. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στο νόμο Fast Track, ο οποίος όπως είπε «επιταχύνει την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων προσφέροντας σταθερό φορολογικό περιβάλλον και ταχύτητα στη χορήγηση αδειών».

Τέλος, ο κ. Λαμπριανίδης αναφέρθηκε στον νέο αναπτυξιακό νόμο, υπογραμμίζοντας ότι αυτός «στοχεύει στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της καινοτομίας της εγχώριας οικονομίας, την αύξηση της απασχόλησης, την ενίσχυση της εξαγωγικής ικανότητας των ελληνικών επιχειρήσεων, και την μετατόπιση του παραγωγικού μοντέλου προς προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας».