Οικονομία

«Μπλόκο» στον δανεισμό εργαζομένων μεταξύ ραδιοφωνικών σταθμών βάζει το ΣΕΠΕ

«Μπλόκο» στον δανεισμό εργαζομένων μεταξύ ραδιοφωνικών σταθμών βάζει το ΣΕΠΕ «Μπλόκο» στον δανεισμό εργαζομένων μεταξύ ραδιοφωνικών σταθμών βάζει το ΣΕΠΕ
«Μπλόκο» στον δανεισμό εργαζομένων μεταξύ ραδιοφωνικών σταθμών βάζει το ΣΕΠΕ Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Το Σώμα Επιθεώρησης της Εργασίας απαγόρευσε το δανεισμό τεχνικών ραδιοφώνου – μελών της ΕΤΕΡ, μεταξύ δύο ραδιοσταθμών – μελών της ΕΙΙΡΑ.

Σε έγγραφη απάντηση που φέρει την υπογραφή του ειδικού γραμματέα του ΣΕΠΕ, κ. Γιάννη Σούκου, τονίζεται ότι πρέπει να συμβαλλόμενα μέρη να τηρούν τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που ίσχυε από τις 9 Ιανουαρίου 2013 έως και τις 31 Δεκεμβρίου 2015.

Ξεκαθαρίζεται ότι στην ατομική σύμβαση του τεχνικού ραδιοφώνου θα πρέπει να αναφέρεται «ο Ραδιοφωνικός Σταθμός στον οποίο και μόνο θα εργάζεται». Συνεπώς, η αρχική σύμβαση του εργαζόμενου με τον αρχικό εργοδότη είναι «απολύτως δεσμευτική». Έτσι, η έγγραφη απάντηση του ΣΕΠΕ, τονίζει ότι οποιαδήποτε περίπτωση μελλοντικής εργασίας του εργαζόμενου σε οποιοδήποτε άλλο ραδιοσταθμό, ακόμα και με τη μορφή δανεισμού, ενώ είναι σε ισχύ η αρχική ατομική σύμβαση του εργαζομένου, «έρχεται σε αντίθεση και αποτελεί καταστρατήγηση των διατάξεων της προαναφερόμενης Συλλογικής ρύθμισης, η οποία επενεργεί αμέσως, αναγκαστικά και δεσμευτικά στο περιεχόμενο των ατομικών συμβάσεων».