Οικονομία

ΓΣΕΕ: Πρόταση για Γενική Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου

Πότε εισηγείται να γίνει γενική απεργία η ΓΣΕΕ Πότε εισηγείται να γίνει γενική απεργία η ΓΣΕΕ
ΓΣΕΕ: Πρόταση για Γενική Απεργία στις 4 Φεβρουαρίου του Βασίλη Αγγελόπουλου Πρόταση για την πραγματοποίηση Γενικής Απεργίας την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου, κατατέθηκε από τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, κ. Γιάννη Παναγόπουλο, στο Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας, που διεξάγεται σήμερα, στο κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το Συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν όλοι οι πρόεδροι των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών και ενέχει θέση μίνι συνεδρίου, βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί και η τάση που δημιουργείται είναι να υπάρξει άμεση αντίδραση, με τη μορφή κινητοποιήσεων, ενάντια στο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Η ημερομηνία της 4ης Φεβρουαρίου προτάθηκε, μιας και θεωρείται ότι έως τότε είναι πιθανό το υπουργείο Εργασίας να έχει ολοκληρώσει τις όποιες διαπραγματεύσεις με τους εκπροσώπους των θεσμών και να ετοιμάζεται ή να έχει καταθέσει το επίμαχο σχέδιο νόμου, στη Βουλή, προς ψήφιση.

Επίσης, η ΓΣΕΕ φαίνεται να προτείνει συμπόρευση στις κινητοποιήσεις και στις αγωνιστικές αντιδράσεις, τόσο με τον κλάδο των ανεξάρτητα απασχολούμενων (γιατρών, δικηγόρων, μηχανικών), όσο και με τους ελεύθερους επαγγελματίες, αλλά και τους αγρότες, που επίσης, πλήττονται από τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο.

Ήδη έχει αποφασιστεί η Συνομοσπονδία να συμμετάσχει μαζί με την ΑΔΕΔΥ, στο Συλλαλητήριο που διοργανώνουν τα Συνδικάτα, αύριο Σάββατο, 16 Ιανουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, με συγκέντρωση στην Ομόνοια.