Οικονομία

Υπουργείο Εργασίας: Ελάφρυνση υπέρμετρων επιβαρύνσεων απο το νέο Ασφαλιστικό

Υπουργείο Εργασίας: Ελάφρυνση υπέρμετρων επιβαρύνσεων απο το νέο Ασφαλιστικό Υπουργείο Εργασίας: Ελάφρυνση υπέρμετρων επιβαρύνσεων απο το νέο Ασφαλιστικό
Υπουργείο Εργασίας: Ελάφρυνση υπέρμετρων επιβαρύνσεων απο το νέο Ασφαλιστικό Από τον Βασίλη Αγγελόπουλο Το πλαίσιο, με βάση το οποίο, θα υπάρξει ελάφρυνση στις υπέρμετρες επιβαρύνσεις που υφίστανται οι επιστήμονες, καθόρισε το υπουργείο Εργασίας, κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα με εκπροσώπους από τους εν λόγω κλάδους (μηχανικοί, γιατροί, δικηγόροι).

Ουσιαστικά, τέθηκε το όριο των 12.000 ευρώ, ως το ετήσιο εισόδημα μέχρι αυτό το ύψους, που δεν προκαλεί επιβαρύνσεις στις ασφαλιστικές εισφορές που καλούνται να καταβάλλουν στο εξής οι επιστήμονες. Από αυτό το ύψος και πάνω προτείνεται να μπει ένα πλαφόν (κόφτης), που θα δείχνει ότι η επιβάρυνση δεν θα μπορεί να υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσοστό εισοδήματος.

Το υπουργείο Εργασίας, κάνει λόγο για διαρκή διάλογο με όλη την κοινωνία και δηλώνει έτοιμο να συζητήσει με όλες τις κοινωνικές ομάδες, με ολόκληρη την ελληνική κοινωνία, τους αγρότες, τους εργαζόμενους στο χώρο του Τύπου και άλλες επαγγελματικές ομάδες, προκειμένου η ασφαλιστική μεταρρύθμιση να λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητές τους.

Όλα τα παραπάνω, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, προϋποθέτουν διάθεση αλληλοκατανόησης και συνδιαλλαγής σ’ ένα πλαίσιο δημοκρατικού διαλόγου, που θα λαμβάνει υπόψη τη συγκυρία και την οδυνηρή πραγματικότητα των εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων, την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και τις αλλεπάλληλες μειώσεις των συντάξεων την τελευταία πενταετία.