Οικονομία

Μπλόκα αγροτών: Δείτε αναλυτικά τους αποκλεισμούς των δρόμων (upd)

Μπλόκα αγροτών: Οι σημερινοί αποκλεισμοί δρόμων (upd) Μπλόκα αγροτών: Οι σημερινοί αποκλεισμοί δρόμων (upd)
Μπλόκα αγροτών: Δείτε αναλυτικά τους αποκλεισμούς των δρόμων (upd) Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Πελοποννήσου, σκληραίνοντας ακόμη περισσότερο τη στάση τους με κλείσιμο των δρόμων, ενώ απο τα μπλόκα των αγροτών τα τρακτέρ προετοιμάζονται να μεταβούν στην Αθήνα, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου, και ταυτόχρονα οργανώνονται και για άλλου είδους κινητοποιήσεις μέσα στις πόλεις.

Στην Κορινθία, οι αγρότες θα κλείσουν και την παλαιά εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο Καλαμάκι, από τις 15:00 έως τις 10:00.

Στην Αρκαδία, αργά χθες το βράδυ, άνοιξαν τον αυτοκινητόδρομο λόγω της ατελείωτης ουράς που είχε δημιουργηθεί και σήμερα θα τον κλείσουν στα διόδια Νεστάνης από τις 12:00 έως τις 24:00.

Στην Αργολίδα, οι αγρότες προετοιμάζονται για αποκλεισμό υπηρεσιών, εντός της εβδομάδας, στις μεγάλες πόλεις του νομού, ενώ στη Λακωνία ετοιμάζονται να ναυλώσουν πλοίο για να μεταφέρουν τα τρακτέρ από το λιμάνι του Γυθείου στον Πειραιά, την προσεχή Παρασκευή. Εν τω μεταξύ, σήμερα θα κλείσουν τη γέφυρα του Ευρώτα, στην εθνική οδό Σπάρτης-Τρίπολης, από τις 17:00 έως τις 20:00.

Τέλος, σημειώνεται ότι αύριο το απόγευμα, οι αγρότες από τα ανεξάρτητα μπλόκα της Πελοποννήσου θα συναντηθούν στον Ισθμό, προκειμένου να οργανώσουν την κάθοδό τους στην Αθήνα και να προετοιμάσουν και άλλου είδους κινητοποιήσεις μέσα στην εβδομάδα.

Έως τις 3 μετά το μεσημέρι θα παραμείνουν τελικά σήμερα κλειστά τα Τέμπη, έπειτα από συνεννόηση των αγροτών του μπλόκου με την Αστυνομία προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία. Η κοιλάδα θα ξανακλείσει και πάλι στις 9 το βράδυ για ένα 24ωρο.

Στις Μικροθήβες, εξάλλου, οι αγρότες προχωρούν σήμερα σε εθελοντική αιμοδοσία- βρίσκεται εκεί κινητή μονάδας αιμοδοσίας από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου- υπογραμμίζοντας με την κίνηση τους αυτή την κοινωνική διάσταση του αγώνα τους που αφορά στο σύνολο των κοινωνικών ομάδων.

Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες της Ηπείρου, με τον προγραμματισμό τους να περιλαμβάνει κλείσιμο οδών στη διάρκεια της ημέρας. Συγκεκριμένα, οι αγρότες της 'Αρτας θα κλείσουν τον δρόμο στο παλιό γεφύρι της πόλης σήμερα, αύριο και μεθαύριο για 12 ώρες, από τις 3 μετά το μεσημέρι έως και τις 3 μετά τα μεσάνυχτα. Παράλληλα, οι αγρότες στο Κομπότι της Αρτας θα κλείσουν σήμερα το δρόμο από τις 7 το βράδυ έως και τις 12 τα μεσάνυχτα.

Οι αγρότες της Πρέβεζας έχουν προγραμματίσει να κλείσουν τον δρόμο στον κόμβο του Λούρου από 12:00 έως 15:00 και από 19:00-22:00. Στην Ηγουμενίτσα οι αγρότες συνεχίζουν τον αποκλεισμό της πύλης του λιμανιού για αναχωρήσεις εξωτερικού από 19:00-23:00. Στα Ιωάννινα, οι κτηνοτρόφοι έχουν αποφασίσει να κλείσουν εκ νέου στο 12ο χιλιόμετρο την οδό Ιωαννίνων-Κακαβιάς, καθώς και τους παράδρομους από 19:00-23:00. Σύμφωνα με πληροφορίες οι αγρότες της Ηπείρου οργανώνονται, προκειμένου να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που προγραμματίζεται για την Παρασκευή στην Αθήνα.