Οικονομία

Σκέψεις για νέες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στα λιμάνια

Σκέψεις για νέες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στα λιμάνια Σκέψεις για νέες κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους στα λιμάνια
Στην κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας, δίνοντας συνέχεια στην 48ωρη απεργία που πραγματοποίησαν την Τρίτη και Τετάρτη.  

Όλα ωστόσο θα κριθούν τις επόμενες ημέρες, καθώς τα συνδικαλιστικά όργανα του χώρου έχουν προγραμματίσει συνεδρίαση ώστε να προχωρήσουν στην εκτίμηση της κατάστασης και να προσδιορίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ) και την Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ, «με την καθολική συμμετοχή τους στη 48ωρη απεργία, αλλά και με τη δυναμική και μαχητική παρουσία τους στη μεγάλη συγκέντρωση και πορεία χθες στην Αθήνα, οι εργαζόμενοι στα λιμάνια έστειλαν ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση, αλλά και προς κάθε κατεύθυνση».

Παράλληλα, υποστηρίζουν, μεταξύ άλλων, ότι «ο υπουργός Οικονομικών αποδέχτηκε στα λόγια τα επιχειρήματά μας, τα οποία και αυτός έχει αναδείξει σε συγγράμματά του. Όμως, για την κυβέρνηση, κατά τον κ. υπουργό, η πώληση είναι αναγκαία για να εισπραχθούν 280 εκατομμύρια ευρώ και να αποπληρωθεί το χρέος προς τους δανειστές. Απεμπολούν το συγκριτικό πλεονέκτημα του ΟΛΠ, του ΟΛΘ και των άλλων λιμανιών, θυσιάζουν τη δυνατότητα εκπόνησης αναπτυξιακής πολιτικής με αιχμή τα λιμάνια και τα παραδίδουν σε ξένους μονοπωλιακούς ομίλους.. Σε κάθε περίπτωση, την ευθύνη για τις επιπτώσεις των κινητοποιήσεων την έχει αποκλειστικά η κυβέρνηση», σημειώνουν οι εργαζόμενοι στα λιμάνια.