Οικονομία

Οι startups του τομέα εικονικής πραγματικότητας «κερδίζουν» επενδύσεις

Οι startups του τομέα εικονικής πραγματικότητας «κερδίζουν» επενδύσεις Οι startups του τομέα εικονικής πραγματικότητας «κερδίζουν» επενδύσεις
Ραγδαία είναι η ανάπτυξη στις επενδύσεις στην εικονική πραγματικότητα, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώθηκαν στη μεγάλη εκδήλωση για τις νεοφυείς επιχειρήσεις με θέμα «Τέσσερα χρόνια από σήμερα», που πραγματοποιείται στην Βαρκελώνη, παράλληλα με την εκδήλωση για τις ψηφιακές επικοινωνίες Mobile World Congress.

Ειδικότερα, στο χώρο των νεοφυών επιχειρήσεων (startups) στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας (virtual reality), έχουν επενδυθεί συνολικά 1,8 δισ. δολάρια με το 79% του συνόλου να αφορούν τη Βόρεια Αμερική. Στην Ευρώπη οι νεοφυείς επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας γνωρίζουν ανάπτυξη στη Βρετανία, τη Γερμανία και την Ισπανία, ενώ στο χάρτη βρίσκεται και η Ελλάδα, καθώς υπάρχουν νεοφυείς επιχειρήσεις στον τομέα αυτό.

Σε αριθμό οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα της εικονικής πραγματικότητας αυξήθηκαν κατά 15 φορές στη διάρκεια της τελευταίας πενταετίας.

Οι εταιρίες εικονικής πραγματικότητας δραστηριοποιούνται κυρίως στον τομέα της ψυχαγωγίας, των παιχνιδιών και της εκπαίδευσης και μέσω των ειδικών οθόνων-γυαλιών που φορά ο χρήστης, σε συνδυασμό πολλές φορές με άλλες κατασκευές με αισθητήρες, «μεταφέρουν» τον χρήστη σε συνθήκες πραγματικότητας, σε πίστες σκι, π.χ., τις οποίες τις κατεβαίνει φορώντας ολόκληρο τον εξοπλισμό ενός σκιέρ, ή σε αγώνες αυτοκινήτων, ή ακόμη στο «τρενάκι του τρόμου» κ.λπ. Πολλά είναι και τα εκπαιδευτικά προγράμματα καθώς σε μεταφέρουν σε μουσεία, βιβλιοθήκες, πολιτιστικούς χώρους κ.λπ.