Οικονομία

Μπαίνουν επίσημα στο κάδρο οι επικουρικές συντάξεις - Οι 4 θεματικές του Ασφαλιστικού

Μπαίνουν επίσημα στο κάδρο οι επικουρικές συντάξεις - Οι 4 θεματικές του Ασφαλιστικού Μπαίνουν επίσημα στο κάδρο οι επικουρικές συντάξεις - Οι 4 θεματικές του Ασφαλιστικού
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Καθορίστηκαν σε τέσσερις οι θεματικές που γίνει η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το Ασφαλιστικό με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο να αποχωρεί από το κεντρικό ξενοδοχείο μετά την πρώτη συνάντηση που είχε με το κουαρτέτο. Οι θεσμοί έθεσαν και επίσημα γνωστό ότι τίθεται ζήτημα μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις.

Οι τέσσερις θεματικές που καθορίστηκαν στην συνάντηση Κατρούγκαλου Θεσμών είναι:

- η Εθνική Σύνταξη και τα ποσοστά αναπλήρωσης

- οι αγρότες και ελεύθεροι επαγγελματίες με τις βελτιώσεις στο σχέδιο να τίθενται στο τραπέζι

- ο Επανα- υπολογισμός των συντάξεων και η προσωπική διαφορά

- και οι επικουρικές συντάξεις

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να συζητηθούν οι τρεις πρώτες και το αγκάθι των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις να μείνει για το τέλος της διαπραγμάτευσης

Πληροφορίες θέλουν θεσμοί και κυβέρνηση να μην έχουν συμφωνήσει σε κανένα ζήτημα με αποτέλεσμα να μένουν όλα ανοικτά ενώ θα γίνει νέα συνάντηση το Σάββατο στις 11:30 το πρωί. Οι θεσμοί όσο αφορά την αύξηση των εισφορών επιμένουν στην λογική της ανταποδοτικότητας.

Επίσης εκτιμάται ότι οι θεσμοί θα παραμείνουν μέχρι το τέλος της επόμενη εβδομάδας. Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει η ποσοτικοποίηση των μέτρων με να παραμένει άγνωστο αν το αποδέχονται αυτό οι εκπρόσωποι των δανειστών. Παράλληλα σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτει ότι οι δανειστές δεν ζητούν μέτρα  πάνω από το 1,8 δισ ευρώ με το στόχο του μνημονίου να παραμένει ο ίδιος.