Οικονομία

Άκαρπη η συνάντηση παραμένουν ανοικτά όλα τα ζητήματα για το Ασφαλιστικό

Άκαρπη η συνάντηση παραμένουν ανοικτά όλα τα ζητήματα για το Ασφαλιστικό Άκαρπη η συνάντηση παραμένουν ανοικτά όλα τα ζητήματα για το Ασφαλιστικό
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Παραμένουν όλα τα ζητήματα στο νέο Ασφαλιστικό ανοικτά, σύμφωνα με τον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο κάνοντας μία λακωνική δήλωση, εξερχόμενος απο το κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών που πραγματοποιήθηκε η νέα συνάντηση με τους θεσμούς ενώ χαρακτήρισε την συνάντηση άκαρπη.

Παράλληλα ο κ. Κατρούγκαλος έκανε γνωστό ότι θα γίνει νέα συνάντηση αύριο στη 13:00 το μεσημέρι ώστ ενα βρεθεί κοινός τόπος με τους εκπροσώπους των δανειστών. Με την εξέλιξη αυτή φαίνεται ότι είναι  μεγάλη απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση και τους δανειστές στο ασφαλιστικό όπως άλλωστε επιβεβαίωσε και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος.

Οι δανειστές πιέζουν να μειωθούν κάτω από το 0,8% για 15 -25 χρόνια ασφάλισης και να αυξηθούν από τα 26 χρόνια και πάνω, με ανώτατο όριο το 2,2% από το 2% για όσους έχουν ασφάλιση 40 χρόνια, ώστε να ενισχυθεί η ανταποδοτικότητα. Αυτό σημαίνει ότι οι συντάξεις κάτω των 800 ευρώ με 15-25 έτη ασφάλισης, θα συρρικνωθούν ακόμα περισσότερο.

Όσο αφορά η εθνική σύνταξη,φαίνεται πως θα παραμείνει στα 384 ευρώ για όσους έχουν 20 χρόνια ασφάλισης, ενώ από τα 15 έως 20 χρόνια θα είναι κλιμακωτά μειούμενη ανά έτος κατά 1%.

NETWORK