Opinions

Νόνη Δούνια: Ψήφος στη ΝΔ - Ισχυρή φωνή στην Ευρώπη

Νόνη Δούνια Νόνη Δούνια
Νόνη Δούνια: Ψήφος στη ΝΔ - Ισχυρή φωνή στην Ευρώπη
Η ψήφος μας στις ευρωπαϊκές κάλπες θα πρέπει να μην επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει το βράδυ της 9ης Ιουνίου ότι η Κυβέρνηση διαθέτει απόλυτη πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσει ακριβώς αυτές τις μεγάλες αλλαγές, για τις οποίες εξελέγη τον Ιούνιο του 2023.

Λίγες ημέρες πλέον μας χωρίζουν από τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Οι εκλογές αυτές έχουν μία ιδιαιτερότητα, σε σχέση με προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις: δεν συμπίπτουν με δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά ούτε και τοποθετούνται κοντά χρονικά σε κάποιες εθνικές εκλογές. Έτσι, πολλοί είναι εκείνοι που ισχυρίζονται ότι δεν έχουν και τόσο μεγάλη σημασία.

Αυτή η άποψη, όμως, δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο εσφαλμένη!

Αρχικά, διότι οι αποφάσεις οι οποίες θα παρθούν στην Ευρώπη τα επόμενα πέντε χρόνια είναι εξαιρετικά κρίσιμες και πρόκειται να επηρεάσουν, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, τις ζωές όλων μας, αφού ό,τι γίνεται στην ΕΕ, έχει σημαντική επίδραση στην καθημερινότητα και την ποιότητα της ζωής στην Ελλάδα.

Η επόμενη πενταετία θα είναι καθοριστική στο οικονομικό επίπεδο, για το αν θα μπορέσουμε να έχουμε πρόσθετα χρηματοδοτικά εργαλεία σαν το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα είναι κρίσιμη στο γεωπολιτικό επίπεδο, σχετικά με το αν θα μπορέσουμε να έχουμε ένα ενιαίο αμυντικό ταμείο που θα χρηματοδοτήσει επενδύσεις στην ενιαία ευρωπαϊκή άμυνα. Ενώ δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα είναι «κομβική» και σε ό,τι αφορά το μεταναστευτικό, το δημογραφικό, την κοινή αγροτική πολιτική και την πράσινη μετάβαση.

Στην διαμόρφωση αυτών των βαρυσήμαντων ευρωπαϊκών πολιτικών, εμείς δεν μπορούμε να είμαστε αμέτοχοι. Αντίθετα! Οφείλουμε να είμαστε συνδιαμορφωτές, αν όχι πρωταγωνιστές. Για να το κάνουμε όμως, αυτό, πρέπει να έχουμε μια ισχυρή εκπροσώπηση, ώστε να διεκδικούμε και να διαπραγματευόμαστε σθεναρά.

Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη, αυτό είναι το στοίχημα της ευρωκάλπης και αυτό μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με ψήφο στη Νέα Δημοκρατία. Την παράταξη, που έχει αποδείξει πως μπορεί να κυβερνά αποτελεσματικά τον τόπο. Την μοναδική πολιτική δύναμη, που έχει τους πολίτες στο επίκεντρο και σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό. Που οδήγησε την ελληνική οικονομία σε αλματώδη ανάπτυξη και έκανε την ανεργία να κινείται πλέον σε μονοψήφια νούμερα. Που αποκατέστησε το «πληγωμένο», επί ΣΥΡΙΖΑ, διεθνές κύρος και την αξιοπιστία της Χώρας μας. Και, βέβαια, την παράταξη που τολμά να υλοποιεί εμβληματικές μεταρρυθμίσεις και να υπερασπίζεται σθεναρά την εθνική μας ασφάλεια και κυριαρχία.

Η ισχυρή εντολή των πολιτών στη ΝΔ στις κάλπες της Κυριακής, εξάλλου, επιβάλλεται και για έναν ακόμα λόγο: Η ψήφος μας στις ευρωπαϊκές κάλπες θα πρέπει να μην επιτρέψει σε κανέναν να αμφισβητήσει το βράδυ της 9ης Ιουνίου ότι η Κυβέρνηση διαθέτει απόλυτη πολιτική νομιμοποίηση να συνεχίσει ακριβώς αυτές τις μεγάλες αλλαγές, για τις οποίες εξελέγη τον Ιούνιο του 2023. Με απώτερο σκοπό να επιτύχει τους στόχους που έχει θέσει, με ορίζοντα το 2027.

Στις εκλογές της Κυριακής, λοιπόν, δεν υπάρχει περιθώριο για αποχή ή χαλαρή ψήφο. Συμμετέχουμε όλοι, για ένα καλύτερο μέλλον για τη Χώρα μας και για μια καλύτερη Ευρώπη. Γιατί μόνο δίνοντας δυναμικό «παρών» και ψήφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ, θα μπορέσουμε να έχουμε «ισχυρή φωνή στην Ευρώπη». Πάμε, λοιπόν, όλοι σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη!

(Η Νόνη Δούνια είναι Υποψήφια Ευρωβουλευτής ΝΔ)