Παιδεία

Εβδομάδα εξωτερικής αξιολόγησης για το ΤΕΙ Θεσσαλίας

Εβδομάδα εξωτερικής αξιολόγησης για το ΤΕΙ Θεσσαλίας Εβδομάδα εξωτερικής αξιολόγησης για το ΤΕΙ Θεσσαλίας
Εβδομάδα εξωτερικής αξιολόγησης «τρέχει» στο ΤΕΙ Θεσσαλίας, τα αποτελέσματα της οποίας θα συμβάλουν στην κατάταξη του Ιδρύματος από διεθνείς οργανισμούς και θα δώσουν την δυνατότητα παρουσίας του ΤΕΙ σε διεθνείς εκπαιδευτικές δράσεις.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας, Παναγιώτης Γούλας, πρόκειται για μία συνήθη πρακτική, στην οποία υποβάλλονται κατά καιρούς όλα τα τριτοβάθμια ιδρύματα, προκειμένου να κριθεί συνολικά το επίπεδο στο οποίο βρίσκονται και να καταταγούν αναλόγως.

Στην παρούσα φάση, η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή, 8 Απριλίου, και διεξάγεται από ομάδα ειδικών που προέρχονται από την Αμερική, τη Γερμανία, την Αγγλία και την Κύπρο. Στο πλαίσιο της διαδικασίας αξιολογούνται οι καθηγητές, οι δομές, ο εξοπλισμός, η κτιριακή υποδομή του Ιδρύματος, τα ακαδημαϊκά προσόντα των διδασκόντων, το ερευνητικό έργο του Ιδρύματος, τα προγράμματα που υλοποιεί, οι προοπτικές, οι παροχές και το συνολικό επίπεδο σπουδών.

Όπως παρατηρεί ο κ. Γούλας, η προηγούμενη αξιολόγηση του Ιδρύματος είχε γίνει πριν τέσσερα χρόνια, σε όλα τα τμήματα, ωστόσο πρακτικά δεν απέφερε σημαντικό οφέλη στο ΤΕΙ.

Παράλληλα, το ΤΕΙ Θεσσαλίας επεκτείνει τους ορίζοντές του μέχρι και την Κίνα, καθώς σε συνάντηση 70 καθηγητών από 30 πανεπιστήμια της Κίνας με συνάδελφους τους από την Ελλάδα , η οποία είχε πραγματοποιηθεί πριν λίγο καιρό με πρωτοβουλία του ΤΕΙ Αθηνών, εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από Κινέζους εκπαιδευτικούς για ανταλλαγή επισκέψεων γνωριμίας μεταξύ του ΤΕΙ Θεσσαλίας και αντιστοίχου ιδρύματος στην Κίνα. Ενδιαφέρον, το οποίο εστιάστηκε, κυρίως, στον αγροδιατροφικό τομέα, καθώς και τον πρωτογενή, ιδιαίτερα στο κομμάτι των τροφίμων.

Όπως αναφέρει ο κ. Γούλας, το ενδιαφέρον των Κινέζων για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες είναι ιδιαίτερα ζωηρό και σε μία χώρα όπου υπάρχουν 40 εκατομμύρια φοιτητές είναι αρκετοί αυτοί που επιθυμούν να κάνουν μεταπτυχιακές σπουδές επί ευρωπαϊκού εδάφους σε αγγλόφωνα τμήματα, που διαθέτει και το ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Τον Μάιο ή τον Ιούνιο υπολογίζεται ότι αντιπροσωπεία του ΤΕΙ Θεσσαλίας θα επισκεφθεί την Κίνα και θα ακολουθήσει αντίστοιχη επίσκεψη κινεζικής αντιπροσωπείας στην Ελλάδα.