Παιδεία

Πανελλήνιες 2017: Τα θέματα και απαντήσεις βιολογίας ΓΕΛ πανελληνίων

Πανελλήνιες 2017: Τα θέματα και απαντήσεις βιολογίας ΓΕΛ πανελληνίων
Πανελλήνιες 2017: Στα θέματα βιολογίας εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ γενικής παιδείας και ομάδας προσανατολισμού θετικών σπουδών. Τα dikaiologitika.gr Θα αναρτήσουν τα θέματα και τις απαντήσεις

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα των πανελληνίων 2017 για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, προβλέπει την εξέταση στο μάθημα της Βιολογίας (γενικής παιδείας και προσανατολισμού Θετικών Σπουδών), την Παρασκευή, 16 Ιουνίου 2017.

Συνεχίζονται σήμερα, Παρασκευή 16/06/2017 οι Πανελλήνιες 2017 με Βιολογία και κορυφώνεται η αγωνία για χιλιάδες υποψήφιους και τους οικείους τους. Οι υποψήφιοι θα διεκδικήσουν πάνω από 100.000 θέσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Το dikaiologitika.gr, θα αναρτήσει τα θέματα στις 10.00, μόλις τα ανακοινώνει επίσημα το Υπουργείο Παιδείας, και λίγο αργότερα θα δημοσιεύει τις προτεινόμενες απαντήσεις - λύσεις για τα θέματα της βιολογίας γενικής παιδείας.

δείτε εδώ τα θέματα και τις απαντήσεις πανελληνίων για το μάθημα της βιολογίας γενικής παιδείας

Την Δευτέρα ολοκληρώνονται οι για τους υποψηφίους των ΓΕΛ με τα θέματα των μαθηματικών και στοιχεία στατιστικής (Γενικής Παιδείας) και την ιστορία επίσης Γενικής Παιδείας.

Χθες τα ΕΠΑΛ διαγωνίστηκαν στα εξής μαθήματα: Μηχανές Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ), Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων και Ποτών, Υγιεινή, Ιστορία των Τεχνών-Έργα και Δημιουργοί και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας.

Για τα θέματα στις Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2017 των ΕΠΑΛ πατήστε εδώ.

Για τα θέματα στις Αρχές Επεξεργασίας Τροφίμων και Ποτών πατήστε εδώ.

Για τα θέματα στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας πατήστε εδώ.

Για τα θέματα στην Υγιεινή πατήστε εδώ.

Για τα θέματα στην Ιστορία των Τεχνών πατήστε εδώ.

Για καλά προετοιμασμένους μαθητές ήταν τα θέματα των μαθημάτων προσανατολισμού, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ χθες Τετάρτη.

Αναλυτικότερα, στα Λατινικά, στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, οι γραμματικές και συντακτικές ασκήσεις, όπως επισημαίνει η Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, δεν ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας, απαιτούσαν μεγάλη προσοχή και καλή γνώση της ύλης.

Για πολύ καλά προετοιμασμένους υποψήφιους ήταν και τα θέματα της Χημείας. Όπως αναφέρει η Ένωση Ελλήνων Χημικών, τα θέματα ήταν πολλά ποσοτικά, μέσα στα όρια της ύλης, ωστόσο, ορισμένα εξ αυτών ήταν αρκετά απαιτητικά.

Όσον αφορά το μάθημα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας, στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος αναφέρει ότι, αν και σαφώς διατυπωμένα, τα θέματα ήταν αρκετά υψηλού βαθμού δυσκολίας.