Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Στα Γερμανικά εξετάζονται οι υποψήφιοι, τα σημερινά θέματα

Πανελλήνιες 2024: Στα Γερμανικά εξετάζονται οι υποψήφιοι, τα σημερινά θέματα
Η εξέταση των ειδικών μαθημάτων για τις Πανελλήνιες 2024 συνεχίζεται σήμερα με τα Γερμανικά.

Δεύτερη συνεχομένη μέρα εξέτασης στα Ειδικά Μαθήματα για τις Πανελλήνιες 2024 με τους μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ να εξετάζονται στα Γερμανικά. Όπως κάθε φορά έτσι και σήμερα οι υποψήφιοι καλούνται να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα το αργότερο με΄χρι τις 8:00 καθώς εξέταση ξεκινά στις 8:30. 

Δείτε πρώτοι τα σημερινά θέματα της εξέτασης στα Γερμανικά. Η ανακοίνωση των θεμάτων στα οποία κλήθηκαν να εξεταστούν οι υποψήφιοι θα γίνει μετά τις 10:00 από την σελίδα του Υπουργείου Παιδείας και ταυτόχρονα θα δημοσιευθούν από το Dnews.

Αυτά είναι τα θέματα στα Γερμανικά 

Για να δείτε τα θέματα που έπεσαν στα Γερμανικά πατήστε εδώ

Πανελλήνιες 2024: Το πρόγραμμα των Ειδικών και Μουσικών Μαθημάτων

Οι εξετάσεις των Ειδικών Μαθημάτων συνεχίζονται στο Ελεύθερο (Πέμπτη 20 Ιουνίου) και το Γραμμικό Σχέδιο (Παρασκευή 21 Ιουνίου). Η πρώτη εβδομάδα εξετάσεων των Ειδικών Μαθημάτων θα ολοκληρωθεί με την εξέταση του μαθήματος «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία» (Σάββατο 22 Ιουνίου).

Τη δεύτερη εβδομάδα, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα μαθήματα: Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία (Τρίτη 25 Ιουνίου), Γαλλικά (Τετάρτη 26 Ιουνίου), Ισπανικά (Πέμπτη 27 Ιουνίου) και Ιταλικά (Παρασκευή 28 Ιουνίου).

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00 για τα μαθήματα με ώρα εξέτασης 08:30 (Γερμανικά, Ελεύθερο Σχέδιο, Γραμμικό Σχέδιο, Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά). Για το μάθημα Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία με ώρα εξέτασης 11:30, το πέρας προσέλευσης έχει οριστεί στις 11:00.

Η διάρκεια εξέτασης για τα μαθήματα των ξένων γλωσσών είναι τρεις ώρες, των Σχεδίων (Ελεύθερο και Γραμμικό) είναι έξι ώρες. Για το μουσικό μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 4 έως 6 λεπτά ανά υποψήφιο, ενώ για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη, Θεωρία και Αρμονία», η εξέταση συνολικά έχει διάρκεια τρεις ώρες και 30 λεπτά.

Πότε αναμένονται οι βαθμολογίες

Στο μεταξύ, αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση των βαθμολογιών. Οι βαθμολογίες, που θα συνοδεύονται και από τα επίσημα στατιστικά των Πανεληνίων 2024, αναμένονται τις τελευταίες ημέρες του Ιουνίου με επικρατέστερη ημερομηνία την Παρασκευή 28 Ιουνίου. Στη συνέχεια, η διαδικασία της συμπλήρωσης των Μηχανογραφικών Δελτίων αναμένεται να ολοκληρωθεί το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου, ώστε μέχρι το τέλος Ιουλίου να έχουν ανακοινωθεί οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.