Παιδεία

Βάσεις 2024: Υπολογισμός μορίων για τους υποψηφίους ΓΕΛ

Βάσεις 2024: Υπολογισμός μορίων για τους υποψηφίους ΓΕΛ
Ρίχνουν τις Βάσεις 2024 Φυσική και Μαθηματικά, πώς μπορούν οι υποψήφιοι να υπολογίσουν τα μόρια στις Πανελλήνιες 2024.

Η ώρα της ανακοίνωσης για τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2024 και επακόλουθα για τις Βάσεις 2024 πλησιάζει με τους μαθητές να αρχίζουν να κάνουν νοερά τους πρώτους υπολογισμούς για τις βαθμολογίες τους. 

Η βαθμολόγηση των γραπτών των υποψηφίων σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ έχει μπει στην τελική ευθεία με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για πτωτική τάση στις βαθμολογίες και των τεσσάρων ομάδων προσανατολισμού. Μαθηματικά και Φυσική αποδεικνύονται σε μαθήματα «κόφτες» γεγονός που θα οδηγήσει αυτόματα σε έντονες πιέσεις και σαφή μείωση των βάσεων στο δεύτερο και τρίτο Επιστημονικό Πεδίο. Χαρακτηριστικό είναι το σχόλιο από βαθμολογητές που δήλωσαν στο Dnews ότι στα Μαθηματικά και τη Φυσική πάνω από το 50% των υποψηφίων θα σημειώσει βαθμολογίες κάτω από τη βάση του 10 ενώ ειδικά στην Φυσική αναμένουμε τεράστια απόκλιση βαθμολογικά σε σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία της περσινής χρονιάς. 

Πανελλήνιες 2024: Πώς να υπολογίσετε online τα μόριά σας - Τι ισχύει για ΓΕΛ

Τα Φροντιστήρια Μεθοδικό για την διευκόλυνση των υποψηφίων έχουν ετοιμάσει μια ξεχωριστή online πλατφόρμα υπολογισμού των μορίων τους όπου οι μαθητές μπορούν ανά πάσα στιγμή με λίγα μόλις κλικ, εύκολα και εντελώς δωρεάν να υπολογίσουν τα μόρια που μπορούν να συγκεντρώσουν βάσει του βαθμού που εκτιμούν ότι έγραψαν στο εκάστοτε μάθημα.

Τα βήματα για να υπολογίστε τα μόριά σας

Ο μαθητής ΓΕΛ μπορεί να κάνει τα εξής:

  • Να επιλέξει την κατεύθυνση / προσανατολισμό του,
  • Να εισάγει τους υποθετικούς βαθμούς που θέλει και
  • Να δει τι μόρια «πιάνει» για κάθε σχολή ξεχωριστά, βάσει των συντελεστών που έχει εκδώσει το Υπουργείο για το 2024 και τον Μέσο Όρο του.
  • Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να δει για ποιες Σχολές πληροί τα κριτήρια εισαγωγής, ενδεικτικά, με βάση το 2023 και τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής 2023.
  • Επιπλέον, ο χρήστης μπορεί να δει για ποιες Σχολές πληροί τα κριτήρια εισαγωγής, ενδεικτικά, με βάση το 2023 και τις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής 2023.

Πανελλήνιες 2024: Αυτοί είναι οι συντελεστές της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής

Τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2024 για τους υποψηφίους αναμένεται να ανακοινωθούν στις 28 Ιουνίου ενώ καθοριστικό ρόλο για την εισαγωγή στα ΑΕΙ αναμένεται να παίξει και φέτος η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ).

Στο αρχείο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε αναλυτικ΄ά τους Συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) Σχολών, Τμημάτων ή Εισαγωγικών Κατευθύνσεων, καθώς και τους Συντελεστές ΕΒΕ ειδικών μαθημάτων, μουσικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών, τόσο αυτών που ορίστηκαν αρχικά όσο και αυτών που έχουν τροποποιηθεί μετά από πρόταση των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και των Συναρμόδιων Υπουργείων, για την συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2024.

Οι συντελεστές αφορούν στην εισαγωγή στα Α.Ε.Ι., στις Α.Ε.Α., στις σχολές των Α.Σ.Ε.Ι. και Α.Σ.Σ.Υ., στη Σ.Σ.Α.Σ., στις σχολές της Αστυνομικής και Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Α.Ε.Ν., στις σχολές Δοκίμων Σημαιοφόρων Λιμενικού Σώματος και Λιμενοφυλάκων και στις Α.Σ.Τ.Ε.

Δείτε αναλυτικά τη λίστα με τους συντελεστές Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής εδώ