Παιδεία

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Τέλος χρόνου για δωρεάν voucher - Τι ισχύει για τις ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις και τα σύμφωνα συμβίωσης

ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ, photo: Eurokinissi ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ, photo: Eurokinissi
ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Τέλος χρόνου για τις αιτήσεις για δωρεάν voucher σε παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ.

ΕΕΤΑΑ παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ: Ο αριθμός των αιτήσεων έχει ξεπεράσει τις 70.000 ενώ οι γονείς θα έχουν δικαίωμα μέχρι τις 28 Ιουνίου για να κάνουν αιτήσεις.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι, εφέτος θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις, (το 2018 είχαν δοθεί 141.000 voucher), με μία οριστική κατανομή, ώστε οι γονείς να γνωρίζουν εξαρχής τα οριστικά αποτελέσματα και εάν δικαιούνται voucher. Υπενθυμίζουμε ότι, έως πέρυσι η διαδικασία ολοκληρώνονταν σε δύο φάσεις. Μία κατανομή το καλοκαίρι και μία τον Σεπτέμβριο.

Η προκήρυξη με τα εισοδηματικά κριτήρια έχει εκδοθεί εδώ και μέρες ωστόσο, μπέρδεμα δημιουργεί σε πολλούς η φορολογική δήλωση που είναι υποχρεωτικό να δηλωθεί.

Το συνολικό οικογενειακό εισόδημα, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να υπερβαίνει το ποσό των 36.000€ και συγκεκριμένα:
› τις 27.000€ για μητέρες που έχουν έως δύο (2) παιδιά,
› τις 30.000€ για μητέρες που έχουν τρία (3) παιδιά,
› τις 33.000€ για μητέρες που έχουν τέσσερα (4) παιδιά, και
› τις 36.000€ για μητέρες που έχουν από πέντε (5) παιδιά και άνω

Σύμφωνα με όσα ορίζονται στην προκήρυξη ο αριθμός των παιδιών που αναφέρονται στην παραπάνω παράγραφο και υπολογίζονται στο εισόδημα είναι τα παιδιά μέχρι και 24 ετών ή τα άτομα ΜΕΑ ανεξαρτήτως ηλικίας.

Δεδομένου ότι οι σύζυγοι μπορούν να υποβάλλουν κοινή δήλωση ή χωριστή δήλωση για τα εισοδήματά τους και δεδομένου ότι σε κάθε περίπτωση εκδίδεται ξεχωριστό εκκαθαριστικό σημείωμα, οι έγγαμες μητέρες, θα πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά και την Πράξη Διοικητικού Προσδιορισμού Φόρου του συζύγου τους. Αντί «συζύγων» ανάλογη εφαρμογή γίνεται και για άτομα που έχουν συνάψει Σύμφωνο Συμβίωσης.

Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, τα οριστικά αποτελέσματα της ΕΕΤΑΑ Παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ 2019-2020 θα γίνουν γνωστά στις 21 Ιουλίου.