Παιδεία

Πανελλαδικές 2020: Οι γκάφες με τα λάθος θέματα στους υποψηφίους στα Αρχαία

Πανελλαδικές 2020: Οι γκάφες με τα λάθος θέματα στους υποψηφίους στα Αρχαία
Αναστάτωση επικράτησε σήμερα το πρωί στα Εξεταστικά Κέντρα για τις Πανελλαδικές 2020, καθώς διαπιστώθηκαν από τους υποψηφίους δύο γκάφες στα Αρχαία, ευτυχώς εγκαίρως, αποφεύγοντας έτσι τις όποιες συνέπειες.

1η γκάφα

Οι υποψήφιοι με το παλαιό σύστημα στο μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών παρέλαβαν κανονικά τα θέματα, προκειμένου να ξεκινήσει η γραπτή εξέτασή τους.

Ωστόσο πολλοί υποψήφιοι με το παλαιό σύστημα μελετώντας τα θέματα και φτάνοντας στην τελευταία σελίδα, διαπίστωσαν ότι έγραφε Πανελλαδικές “ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ”.

Οι παρατηρήσεις των υποψηφίων προς τους επιτηρητές, είχε ως αποτέλεσμα να κινητοποιηθούν άμεσα οι Λυκειακές Επιτροπές οι οποίες επικοινώνησαν άμεσα με το υπουργείο Παιδείας.

Ετσι μετά από 15 λεπτά στάλθηκε γραπτή διευκρίνιση από την Κεντρική Επιτροπή Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020, ότι πρόκειται για τυπογραφικό λάθος και να μη ληφθεί υπόψιν η ένδειξη “ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ”, αλλά αυτό που αναγράφεται στην αρχή της 1ης σελίδας:

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ
ΠΑΛΑΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΣΠΕΡΙΝΩΝ
ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

2η Γκάφα

Στα Αρχαία Ελληνικά ένα “ν” προκάλεσε άλλα ερωτηματικά των υποψηφίων. Σε ένα από τα θέματα αντί για το υποθετικό “αν” έγραφε σκέτο “α”.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Κεντρική Επιτροπή να στείλει δεύτερη διευκρινιστική προς τα Εξεταστικά Κέντρα ότι πρόκειται για “αν” και όχι “α”.

Αρχαία: Από την νέα ύλη και την Πολιτεία του Πλάτωνα τα θέματα πανελληνίων 2020

Θέματα Μαθηματικών 2020: Απαιτητικά τα Μαθηματικά ΓΕΛ εξετάζονται όλα τα θεωρήματα και η ύλη

NETWORK