Παιδεία

Οι απαντήσεις στα Λατινικά για τις Πανελλήνιες 2020

Οι απαντήσεις στα Λατινικά για τις Πανελλήνιες 2020
Η Φυσική και τα Λατινικά είναι τα μαθήματα στα οποία εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Οι  καθηγητές των φροντιστηρίων Μεθοδικό παρουσιάζουν τις απαντήσεις στα Λατινικά

Κορυφώνεται η αγωνία για χιλιάδες υποψήφιους ΓΕΛ στις Πανελλήνιες 2020, καθώς τα εξεταζόμενα μαθήματα Φυσική και Λατινικά είναι τα δύο μαθήματα που παίζουν μεγάλο ρόλο στις επιδόσεις των υποψηφίων.

Με τους υποψηφίους του ΝΕΟΥ συστήματος που διαγωνίστηκαν στη Φυσική και με το ΠΑΛΑΙΟ στα Λατινικά και Φυσική, συνεχίστηκνα σήμερα Δευτέρα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Οι καθηγητές του Μεθοδικό δίνουν τις απαντήσεις στο μάθημα των Λατινικών

ΛΑΤΙΝΙΚΑ

Δυσκολότερα αλλά και μεγαλύτερης έκτασης σε σχέση με πέρσι είναι τα θέματα πανελληνίων 2020 για την Φυσική που διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ με το νεο σύστημα

Σύμφωνα με την ομάδα καθηγητών του Μεθοδικό τα θέματα της Φυσικής στις πανελλήνιες 2020 είναι κλιμακούμενης δυσκολίας με το θέμα 1ο να αφορά στη θεωρία, το θέμα 2ο περιλαμβάνει τρία θέματα πολλαπλής με αιτιολόγηση τα οποία συνδυάζουν τη θεωρητική γνώση με την εφαρμογή της σε περιορισμένης έκτασης φυσικό πρόβλημα, ενώ το τρίτο και το τέταρτο θέμα είναι ασκήσεις που απαιτούν καλή γνώση όχι μόνο της θεωρίας αλλά και των τεχνικών επίλυσης τα οποία έχουν διδαχθεί οι μαθητές.

Συγκεκριμένα, το 3ο Ζήτημα είναι άσκηση από το νέο κεφάλαιο του Ηλεκτρομαγνητισμού ενώ το 4ο Ζήτημα είναι συνδυαστική άσκηση από τα κεφάλαια του Στερεού, των Κρούσεων και των Ταλαντώσεων και παρουσιάζουν αυξημένο βαθμό δυσκολίας. Τα θέματα καλύπτουν όλη την ύλη και εξετάζουν σε βάθος την κατανόηση και τη γνώση που έχουν αποκτήσει οι μαθητές και αποτελούν ενδιαφέρουσες προεκτάσεις ασκήσεων του σχολικού βιβλίου.

Παρότι υπάρχει μείωση της ύλης, τα θέματα στη Φυσική είναι συγκριτικά μεγαλύτερης έκτασης και δυσκολίας σε σχέση με πέρσι. Οι υποψήφιοι αναμένεται να συναντήσουν δυσκολία καθώς τα προβλήματα είναι σχετικά απαιτητικά και ειδικά το 4ο ζήτημα είναι μεγάλης έκτασης με περίπλοκα σχήματα και χρειάζονται αρκετές αλγεβρικές πράξεις και υπολογισμοί. Εκ πρώτης όψεως τα θέματα θα φανούν απαιτητικά στους υποψηφίους, αλλά οι μαθητές που είναι καλά προετοιμασμένοι και διατηρούν τη ψυχραιμία τους μπορούν να ανταποκριθούν με επάρκεια.

Ολα τα σημερινα θεματα των πανελληνωίν μπορείτε να τα δειτε εδω