Παιδεία

Λατινικά: Οι πρώτες απαντήσεις στα θέματα Πανελληνίων 2024

Λατινικά: Οι πρώτες απαντήσεις στα θέματα Πανελληνίων 2024
Αυτά είναι τα θέματα και οι πρώτες απαντήσεις στα Λατνικά για τις Πανελλήνιες 2024.

Στο μάθημα των Λατινικών εξετάζονται σήμερα οι μαθητές των Ανθρωπιστικών Σπουδών. Λίγα λεπτά μετά τις 10 δόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τα εξεταζόμενα θέματα στα Λατινικά. Με συνωμοσία του Κατιλίνα τα σημερινά θέματα των Πανελληνίων 2024. 

Πανελλήνιες 2024: Αυτά είναι τα θέματα στα Λατινικά 

Δείτε τα θέματα που έπεσαν στα Λατινικά εδώ

Πανελλήνιες 2024: Οι πρώτες απαντήσεις στα Λατινικά

Αυτές είναι οι πρώτες απαντήσεις στο ζητούμενο Α1 μετάφραση.

Όταν στη Ρώμη ήταν ύπατοι ο Κικέρωνας και ο Γάιος Αντώνιος (63 π.Χ.), εκδηλώθηκε μιασυνωμοσία για τη βίαιη κατάληψη της εξουσίας από τον Λεύκιο Κατιλίνα και τους οπαδούςτου. Ο Κατιλίνας είχε προσπαθήσει στις εκλογές του 64 π.Χ. να κερδίσει το υπατικόαξίωμα, αλλά δεν τα κατάφερε· έτσι αποφάσισε να προχωρήσει στο σχέδιο που ετοίμαζεαπό χρόνια συγκεντρώνοντας γύρω του ξεπεσμένους ευγενείς και πνιγμένους στα χρέηνέους. Ο Κικέρων αποκάλυψε τη συνωμοσία και ανάγκασε τον Κατιλίνα να φύγει από τηΡώμη. Στην ετρουσκική πόλη Pistorium δόθηκεη αποφασιστική μάχη στις αρχές του 62 π.Χ.

Υπάρχουν μερικοί σε αυτήν την τάξη (των Συγκλητικών), οι οποίοι είτε αυτά, τα οποία πλησιάζουν απειλητικά, δεν (τα) βλέπουν, είτε αυτά, τα οποία βλέπουν, προσποιούνται (ότι δεν τα βλέπουν). Αυτοί εξέθρεψαν την ελπίδα του Κατιλίνα με επιεικείς αποφάσεις και ενίσχυσαν τη συνωμοσία, που γεννιόταν, με το να μην πιστεύουν (στην ύπαρξή της). Υπό την επιρροή αυτών ενεργώντας πολλοί, όχι μόνο φαύλοι αλλά και άπειροι, αν τον είχα τιμωρήσει, θα έλεγαν ότι αυτό έγινε σκληρά και τυραννικά. Τώρα καταλαβαίνω ότι αν αυτός φθάσει στο στρατόπεδο του Μανλίου, όπου κατευθύνεται, κανείς δεν θα είναι τόσο ανόητος, που (ώστε) να μην βλέπει ότι έγινε η συνωμοσία, κανείς (δεν θα είναι) τόσο αχρείος, που (ώστε) να μην το ομολογήσει.

Πανελλήνιες 2024: Το Dnews σε συνεργασία με το Μεθοδικό δημοσιεύει τα θέματα και τις απαντήσεις

Το Dnews συμμεριζόμενο το μεγάλο ενδιαφέρον μαθητών, γονέων και καθηγητών για την αμεσότερη και την έγκυρη ενημέρωση για τα Θέματα και τις Απαντήσεις των Πανελληνίων Εξετάσεων 2024, σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων ΜΕΘΟΔΙΚΟ, καθ’ όλη τη διάρκεια των Πανελληνίων Εξετάσεων θα σας προσφέρει την πληρέστερη ενημέρωση. Θα δημοσιεύσουμε σε πρώτο χρόνο τις απαντήσεις καθώς και το σχολιασμό των προς εξέταση θεμάτων. Θα υπάρξει ενδελεχής αξιολόγηση και σχολιασμός των ερωτημάτων και ασκήσεων, θα αναφερθούμε στα δύσκολα σημεία της εξέτασης και θα έχουμε αναλυτικές απαντήσεις σε κάθε ερώτημα από το φροντιστήριο Μεθοδικό.