Παιδεία

Πανελλήνιες 2021: Οι ιδανικές τροφές για να «αριστεύσεις»

PEXELS PEXELS
Οι μαθητές που ετοιμάζονται να δώσουν Πανελλήνιες 2021 θα πρέπει να ακολουθούν μία ισορροπημένη διατροφή και να αποφεύγουν τη πολύ ζάχαρη και το πολύ λίπος, εξήγησε μιλώντας στο News4Health, ο διατροφολόγος -διαιτολόγος, Μανώλης Μανωλαράκης.

Οι Πανελλήνιες ξεκινάνε φέτος στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και στις 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ. Η επιτυχία των μαθητών σε αυτές κρίνεται από διάφορους παράγοντες και η διατροφή εντάσσεται σε αυτούς.

Μιλώντας, στο News4Health, ο διατροφολόγος-διαιτολόγος, Μανώλης Μανωλαράκης, αρχικά μας τόνισε ότι το μυστικό μίας καλής διατροφής είναι να είναι ισορροπημένη, ολοκληρωμένη και καλά δομημένη. Αν αυτό συμβαίνει, τόσο καλύτερα λειτουργεί συνολικά ο οργανισμός κάτι που ισχύει για όλους συμπεριλαμβανομένων και των μαθητών που ετοιμάζονται να δώσουν πανελλήνιες.

«Δεν υπάρχουν κάποιες τροφές να μας σπρώξουν ή να μας κάνουν πιο έξυπνους ή πιο παραγωγικούς από τη μία στιγμή στην άλλη. Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα διατροφής που μας δίνει τη δυνατότητα να τραφούμε σωστά και να κρατηθούμε σε ένα καλό επίπεδο υγείας. Γι αυτό, οι μαθητές πρέπει να εστιάσουν σε μία ισορροπημένη και ολοκληρωμένη διατροφή». είπε χαρακτηριστικά.

Αν κάποιος δηλαδή θέλει να είναι αποδοτικός, παραγωγικός και λειτουργικός θα πρέπει να προσπαθήσει το σύνολο της διατροφής να είναι σε τέτοιο επίπεδο ώστε να εξασφαλίζει μία καλή λειτουργία του οργανισμού.

Διατροφικές ακρότητες που στερούν από το σώμα θρεπτικά συστατικά μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα συγκέντρωσης. Για παράδειγμα κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί με την έλλειψη σιδήρου.

Οι ιδανικές τροφές που παρέχουν τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά