Παιδεία

Αποτελέσματα πανελληνίων - υπολογισμός μορίων: Οι βαθμοί σε μόρια

Αποτελέσματα πανελληνίων - υπολογισμός μορίων: Οι βαθμοί σε μόρια
Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας τα αποτελέσματα των Πανελληνίων και οι υποψήφιοι μπορούν τα μετατρέψουν τις βαθμολογίες τους σε μόρια στην εφαρμογή των φροντιστηρίων Μεθοδικό

Οι μαθητές των Πανελληνίων 2021 μετά την ανακοίνωση των βαθμών θα πρέπει να μετατρέψουν την βαθμολογία τους σε μόρια.

Μπορούν να μπουν στον ιστότοπο του των φροντιστηρίων Μεθοδικό εδώ και να κάνουν αμέσως τον υπολογισμό μορίων, γρήγορα και εύκολα τα μόρια τους ηλεκτρονικά, έτσι ώστε να συγκρίνουν την επίδοση τους με τις περσινές βάσεις.

Τονίζουμε ότι αυτή την στιγμή η συγκεκριμένη υπηρεσία βρίσκεται εκτός λειτουργίας, και γράφει το μήνυμα πώς «οι ημερομηνίες λειτουργίας της ιστοσελίδας ανακοινώνονται από το Υ.ΠΑΙ.Θ.», υπενθυμίζεται ότι κάθε χρόνο η συγκεκριμένη υπηρεσία ανοίγει λίγο πριν τα αποτελέσματα των πανελληνίων.

Τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία των επιδόσεων των υποψηφίων που ανακοινώνονται μετά τα αποτελέσματα των πανελληνίων εξετάσεων θα κρίνουν τις βάσεις για το 2021.  Τα στατιστικά των πανελληνίων εξετάσεων είναι η πρώτη ένδειξη για το πως θα κινηθούν οι βάσεις ανα επιστημονικό πεδίο ενώ οι αναλυτές εκπαιδευτικοί μπορούν να έχουν μια σαφή εκτίμηση για το πως θα κινηθούν οι φετινές βάσεις εισαγωγ΄ής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. 

Αμέσως μετά τις βαθμολογίες όλων των μαθημάτων, το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει αμέσως και την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) που θα διαμορφωθεί ανά τμήμα, έτσι ώστε να μπορέσουν οι υποψήφιοι να συντάξουν το Μηχανογραφικό τους Δελτίο που φέτος θα τους δίνει για πρώτη φορά την δυνατότητα να επιλέξουν και τα Δημόσια ΙΕΚ.

Σήμερα Παρασκευή 9 Ιουλίου, ανακοινώθηκαν και εστάλησαν με SMS οι βαθμολογίες βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα αναρτηθούν και στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας results.it.minedu.gov.gr, ενώ οι βαθμοί στάλθηκαν με sms σε όσους έχουν κάνει αίτηση έως την Τρίτη 6 Ιουλίου στο smsresults.minedu.gov.gr.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ξεκαθαρίζει το τοπίο για το πως θα κυμανθούν οι βάσεις 2021, για τις οποίες οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για γενική άνοδο τόσο εξαιτίας των καλά προετοιμασμένων υποψηφίων αλλά και λόγω της καθιέρωσης της ελάχιστης βάσης εισαγωγής.

Οι βαθμοί στάλθηκαν με sms σε όσους έχουν κάνει αίτηση έως την Τρίτη 6 Ιουλίου στο smsresults.minedu.gov.gr