Παιδεία

Το IKY προκηρύσσει τέσσερις θέσεις υποτροφιών

Το IKY προκηρύσσει τέσσερις θέσεις υποτροφιών Το IKY προκηρύσσει τέσσερις θέσεις υποτροφιών
Το IKY προκηρύσσει τέσσερις θέσεις υποτροφιών Δύο(2) για Ομογενείς, κατόχους τίτλου Master of Divinity της Θεολογικής Σχολής «Τίμιος Σταυρός» της Βοστώνης, φοιτητές του μεταπτυχιακού προγράμματος Master of Theology, προκειμένου να διανύσουν μέρος των μεταπτυχιακών τους σπουδών στα θεσμοθετημένα μεταπτυχιακά προγράμματα των Τμημάτων των Θεολογικών Σχολών της Ελλάδος. Δύο(2) για Έλληνες πτυχιούχους των Τμημάτων των Θεολογικών Σχολών της Ελλάδος, φοιτητές μεταπτυχιακού προγράμματος των Θεολογικών Σχολών της Ελλάδος, προκειμένου να διανύσουν μέρος των μεταπτυχιακών τους σπουδών στη Θεολογική Σχολή «Τίμιος Σταυρός» της Βοστώνης και συγκεκριμένα να φοιτήσουν στο πρόγραμμα επιπέδου Master of Theology.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
1) Οι υποψήφιοι να είναι Έλληνες ή Ομογενείς.
2) Οι Έλληνες υποψήφιοι να μην έχουν κώλυμα διορισμού στο Δημόσιο, σύμφωνα με τον Ν. 3528/2007 (Υπαλληλικός Κώδικας). Για τους Ομογενείς απαιτείται σχετική βεβαίωση από την αρμόδια Υπηρεσία της Θεολογικής Σχολής «Τίμιος Σταυρός» της Βοστώνης.
3) Οι Έλληνες υποψήφιοι να γνωρίζουν επαρκώς την αγγλική γλώσσα, που θα αποδεικνύεται από το πτυχίο αγγλικής γλώσσας Proficiency (Cambridge ή Michigan) ή το πιστοποιητικό TOEFL και οι Ομογενείς να γνωρίζουν επαρκώς την ελληνική γλώσσα, που θα αποδεικνύεται από σχετικό πιστοποιητικό της Θεολογικής Σχολής.

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑΣ
1) Αίτηση με πρόσφατη φωτογραφία.
2) Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου για τους Έλληνες υποψηφίους ή επικυρωμένο αντίγραφο του τίτλου Master of Divinity για τους Ομογενείς και βεβαίωση εγγραφής σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα της χώρας προέλευσης.
3) Πιστοποιητικό του Πανεπιστημίου προέλευσης, με το οποίο εγκρίνεται η εγγραφή και η
φοίτηση στο Π.Μ.Σ. του Πανεπιστημίου υποδοχής.
4) Πιστοποιητικό του Πανεπιστημίου υποδοχής, από το οποίο να προκύπτει: α) Η αποδοχή και η
ένταξη του φοιτητή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών, και β) το πρόγραμμα μαθημάτων
που θα παρακολουθήσει.
5) Πιστοποιητικό αγγλικής γλώσσας που θα αποδεικνύεται από το πτυχίο Proficiency (Cambridge ή Michigan) ή το πιστοποιητικό TOEFL με βαθμολογία 7,5 και άνω για τους Έλληνες
υποψηφίους.
6) Πιστοποιητικό της Θεολογικής Σχολής για τους Ομογενείς υποψηφίους, με το οποίο να
βεβαιώνεται η επαρκής γνώση της ελληνικής γλώσσας, που θα τους επιτρέψει να
ανταποκριθούν στο Πρόγραμμα των Μεταπτυχιακών τους Σπουδών.
7) Πιστοποιητικό (για τους Ομογενείς) από την αρμόδια ελληνική διπλωματική αρχή (Πρεσβεία ή
Προξενείο), που να πιστοποιεί την εθνικότητά τους.
8) Πλήρες βιογραφικό σημείωμα.

ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ
Η προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας λήγει στις 20‐8‐2014.
Σημείωση: Οι αιτήσεις υποβάλλονται για τους ομογενείς φοιτητές δια μέσω της Ελληνικής Πρεσβείας ή Προξενείου στο Ι.Κ.Υ. ενώ για τους Έλληνες φοιτητές απευθείας στα γραφεία του Ιδρύματος ταχυδρομικώς «επί συστάσει και αποδείξει» μέχρι της ημερομηνίας λήξης της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών. Μετά την εκπνοή της παραπάνω προθεσμίας οι αιτήσεις δεν γίνονται δεκτές.

ΕΠΙΛΟΓΗ
Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές επιλέγονται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 14 παραγρ. 12β΄ του Ν. 2817/2000. Αν ο αριθμός των αιτήσεων υποψηφιότητας υπερβαίνει τον αριθμό των προβλεπομένων από την προκήρυξη θέσεων υποτροφιών το Διοικητικό Συμβούλιο του Ι.Κ.Υ. αποφασίζει για τους δικαιούχους υποτροφίας βάσει της βαθμολογικής τους επίδοσης και του αριθμού μαθημάτων του μεταπτυχιακού προγράμματος που έχουν περάσει οι υποψήφιοι.

ΕΝΑΡΞΗ ‐ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ‐ ΛΗΞΗ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑΣ
Η διάρκεια της υποτροφίας είναι έως δώδεκα (12) μήνες με βάση την επίδοση του υποτρόφου έως την ολοκλήρωση του εγκεκριμένου προγράμματος των σπουδών του.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Ο χρόνος φοίτησης, η επιτυχής παρακολούθηση των μαθημάτων και η συμπλήρωση των απαιτούμενων διδακτικών μονάδων στο Πανεπιστήμιο υποδοχής, θεωρείται ότι πραγματοποιήθηκαν στο Πανεπιστήμιο προέλευσης.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ
Η υποτροφία περιλαμβάνει:
1) Μηνιαία τροφεία ύψους εξακοσίων είκοσι δύο ευρώ και σαράντα ένα λεπτών (€ 622,41 )για σπουδές στην Ελλάδα (μικτό ποσό επί του οποίου γίνεται παρακράτηση χαρτοσήμου υποτροφιών 3,6%).
2) Μηνιαία τροφεία ύψους οκτακοσίων είκοσι εννιά ευρώ και ογδόντα επτά λεπτών (€ 829,87) για σπουδές στη Θεολογική Σχολή του «Τιμίου Σταυρού» (μικτό ποσό επί του οποίου γίνεται παρακράτηση χαρτοσήμου υποτροφιών 3,6%).
3) Εφάπαξ ποσό εξακοσίων είκοσι δύο ευρώ και σαράντα ένα λεπτών (€ 622,41 ) για έξοδα πρώτης εγκατάστασης(μικτό ποσό επί του οποίου γίνεται παρακράτηση χαρτοσήμου υποτροφιών 3,6%).

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ
Οι υπότροφοι είναι υποχρεωμένοι:
1) Να παραμείνουν στο Πανεπιστήμιο υποδοχής και να έχουν συνεχή φοίτηση, σύμφωνα με το εγκεκριμένο πρόγραμμα των μεταπτυχιακών τους σπουδών, υποβάλλοντας ανά εξάμηνο πιστοποιητικό προόδου. Σε περίπτωση διακοπής της φοίτησης πριν την ολοκλήρωση του εγκεκριμένου προγράμματος σπουδών τους υποχρεούνται να επιστρέψουν το σύνολο των καταβληθέντων τροφείων.
2) Να επιστρέψουν στο Πανεπιστήμιο προέλευσης μετά το πέρας του ακαδημαϊκού έτους σπουδών στο τμήμα υποδοχής.
3) Να ενημερώσουν εγγράφως και το αργότερο εντός μηνός από την επιστροφή τους στην Ελλάδα, την Υπηρεσία του Ι.Κ.Υ. για τη λήξη των σπουδών τους.

 

NETWORK