Παιδεία

Έρχονται μέτρα και για τα σχολεία, πρόταση Τζανάκη να ανοίξουν μετά τα μέσα Ιανουαρίου

(Φωτ.: INTIME) (Φωτ.: INTIME)
O καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τη διασπορά του κορονοϊού στις μικρές ηλικίες και έκανε πρόταση για καθυστερημένο άνοιγμα των σχολείων μετά τις γιορτές.

Καμπανάκι για τη νεολαία, και ειδικά για επιδημικό κύμα που χτυπά μαθητές και φοιτητές, χτύπησε ο Νίκος Τζανάκης.

Με την παραλλαγή Όμικρον να εξαπλώνεται καθημερινά όλο και περισσότερο, ο καθηγητής Πνευμολογίας υπογράμμισε ότι τα σχολεία πρέπει να παραμείνουν κλειστά μετά τις γιορτές, προκειμένου να μη ζήσουμε ακόμη χειρότερες καταστάσεις.

«Όσο αργούμε να πάρουμε μέτρα, τόσο το κύμα θα είναι χειρότερο. Θα πρόσθετα να προσέξουμε τη νεολαία και ειδικά τα σχολεία», επεσήμανε ο καθηγητής, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Να κλείσουν τα σχολεία για μια εβδομάδα

«Πρέπει να πάρουμε μέτρα αναφορικά με τα σχολεία και το άνοιγμα των πανεπιστημίων. Είναι τόσο μεγάλη η διάδοση στη νεολαία που φοβάμαι ότι θα κλείσουν πολλά τμήματα», ανέφερε ο κ. Τζανάκης.

«Καλύτερα να κλείσουμε μια εβδομάδα και να πάρει παράταση η σχολική χρονιά, στο τέλος τον Ιούνιο, δεν θα χαθεί ύλη», πρόσθεσε ο καθηγητής.

Ακόμα αναφέρει ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και θα έχουν ισχύ από τις 3 Ιανουαρίου δεν είναι αρκετά.

Σημειώνεται ότι η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας θα κληθεί να αποφασίσει για το άνοιγμα των σχολείων τη νέα χρονιά, ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας το αμέσως προσεχές διάστημα.

Κανονικά, οι μαθητές θα πρέπει να επιστρέψουν στα θρανία τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, μετά τη γιορτή των Φώτων, που φέτος πέφτει την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου. 

Εάν εφαμοστεί η πρόταση Τζανάκη, τότε τα σχολεία θα ανοίξουν στις 17/1.