Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Απαντήσεις στα Αρχαία σήμερα

Πανελλήνιες 2024: Απαντήσεις στα Αρχαία σήμερα
Πανελλήνιες 2024: Οι απαντήσεις των θεμάτων στα Αρχαία από το Μεθοδικό και το Dnews.

Το δεύτερο μάθημα στις Πανελλήνιες 2024 έδωσαν σήμερα οι υποψήφιοι των ΓΕΛ, καθώς εξετάστηκαν στα μαθήματα Προσανατολισμού, Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία. Λίγα λεπτά μετά τις 10:00 το πρωί της Τρίτης το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τα θέματα στα οποία κλήθηκαν να απαντήσουν οι υποψήφιοι. 

Το διδαγμένο κείμενο που έπεσε στα Αρχαία είναι Πλούταρχος, Περὶ Ἀλεξάνδρου τύχης καὶ ἀρετῆς, 6 329Α-D ενώ το αδίδακτο - άγνωστο κείμενο είναι από Θουκυδίδης, Ἱστορίαι, Θ 81.1-2 (εκδ. H.S. Jones και J.E. Powell, Thucydidis Historiae, Oxford Classical Texts, Οξφόρδη 1902).

Πανελλήνιες 2024: Δείτε τα θέματα στα Αρχαία

Μπορείτε να δείτε τα θέματα εδώ

Δείτε εδώ τις απαντήσεις στα θέματα των Αρχαίων

Oι απαντήσεις στα Αρχαία εδώ

Πανελλήνιες 2024: Ποια μαθήματα δίνουν αύριο οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Αύριο, Τετάρτη 5 Ιουνίου οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν στα μαθήματα: Ηλεκτροτεχνία 2, Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο - Διεθνείς Κανονισμοί στη Ναυτιλία - Εφαρμογές και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης. Η έναρξη των εξετάσεων έχει καθοριστεί να γίνεται στις 08:30 και έτσι, οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08:00. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες, εκτός από το μάθημα ειδικότητας «Αρχιτεκτονικό Σχέδιο», για το οποίο η διάρκεια εξέτασης είναι τέσσερις (4) ώρες.

Οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων θα διεξαχθούν από τις 18 έως και τις 28 Ιουνίου 2024. Παρομοίως, η διεξαγωγή των Υγειονομικών Εξετάσεων και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) από τις 17 έως και τις 28 Ιουνίου.