Παιδεία

Κλειστά σχολεία λόγω καύσωνα και στην Ερέτρια

Κλειστά σχολεία λόγω καύσωνα και στην Ερέτρια
Κλειστά σχολεία για τις επόμενες τρεις μέρες στην Ερέτρια.

Η λίστα με τα κλειστά σχολεία σε περιοχές της Ελλάδας λόγω καύσωνα συνεχώς διευρύνεται.

Κλείνει τα σχολεία για 3 μέρες και ο Δήμος Ερέτριας

Με αποφαση του Δημάρχου Ερέτριας ανακοινώθηκαν κλειστά σχολεία για τον καύσωνα. Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Νικόλαος Γουρνής για την προστασία των μαθητών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το κύμα καύσωνα προχωρά σε αναστολή λειτουργίας όλων των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών και των Παιδικών Σταθμών της περιοχής από την Τρίτη 11 Ιουνίου μέχρι την Πέμπτη 13 Ιουνίου.

Η εν λόγω απόφαση έρχεται σε συνέχεια των προειδοποιήσεων από πλευράς μετεωρολόγων ότι ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει στα ύψη με την θερμοκρασία να αγγίζει τοπικά μέχρι και τους 43 βαθμούς Κελσίου.

Σύμφωνα με το Εκτακτο Δελτίο της ΕΜΥ, το εκτεταμένο πεδίο υψηλών πιέσεων που καλύπτει τις ακτές της Αφρικής και την Κεντρική Μεσόγειο και συνοδεύεται από πολύ θερμές αέριες μάζες επεκτείνεται σταδιακά ανατολικότερα και θα προκαλέσει στη χώρα μας πολύ υψηλές θερμοκρασίες από την Τρίτη (11-6-2024) έως και την Παρασκευή (14-6-2024). Οι υψηλότερες θερμοκρασίες θα σημειωθούν στο εσωτερικό της ηπειρωτικής Ελλάδας, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια, σε περιοχές που δεν επηρεάζονται από τη θαλάσσια αύρα.