Παιδεία

Πότε η απόφαση για κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη 12/6 στην Αττική

Πότε η απόφαση για κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη 12/6 στην Αττική
Σήμερα θα παρθεί η απόφαση για τα κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη 12/6. Από χτες το υπουργείο Παιδείας είναι επί ποδός καθώς αύριο, πέραν των άλλων, είναι μέρα πανελληνίων.

Σήμερα ο καύσωνας θα δείξει τα δόντια του σε όλη τη χώρα, με Αττική, Λαμία, Λάρισα και γενικά Βοιωτία να βρίσκονται στη δίνη του καύσωνα. Αυτό φαίνεται πως θα επηρεάσει και τις αποφάσεις των δήμων με το πιθανότερο σενάριο να θέλει κλειστά σχολεία σε πολλές περιοχές της χώρας.

Ήδη από χτες το υπουργείο Παιδείας έχει εκδώσει σχετική εγκύκλιο για τον επικείμενο καύσωνα. Στην εγκύκλιο περιγράφονται τα έκτακτα μέτρα στα σχολεία λόγω καύσωνα. Το υπουργείο Παιδείας προτείνει πληθώρα μέτρα για την αντιμετώπιση του καύσωνα σε σχολικές μονάδες όλης της χώρας.

UPDATE: Οριστικό: Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη 12/6 σε όλη την Αθήνα

Κλειστά σχολεία για δύο μέρες στην Αθήνα - Η επίσημη ανακοίνωση

Κλειστά σχολεία για τις επόμενες δύο ημέρες ανακοίνωσε ο Δήμος Αθηναίων εξαιτίας της έλευσης του καύσωνα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση αναστέλλεται η εκπαιδευτική λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης εντός του Δήμου Αθηναίων, για την Τετάρτη 12 Ιουνίου και την Πέμπτη 13 Ιουνίου, ενόψει του επικείμενου καύσωνα.

Η κατάσταση για την Παρασκευή 14 Ιουνίου θα επανεκτιμηθεί την Πέμπτη ανάλογα με το δελτίο επικινδυνότητας.

Επιπλέον, έχει κλειδώσει η απόφαση για κλειστά σχολεία και αύριο Τετάρτη 12/6 καθώς, πολλές περιοχές θα «βράσουν» με θερμοκρασίες πάνω από 42 βαθμούς Κελσίου. Και αν η απόφαση για τις Πανελλήνιες είναι δύσκολη, και άρα είναι απίθανο να υπάρξει απόφαση αναστολής, αυτή που αφορά κυρίως παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία και δημοτικά είναι σχεδόν δεδομένη.

ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Ήδη πολλοί δήμοι έχουν κάνει ανάλογες συσκέψεις, αναλύοντας τα μετεωρολογικά δεδομένα και εντός της ημέρας θα προχωρήσουν σε ανακοινώσεις για κλειστά σχολεία στην Αττική. Οι αποφάσεις αυτές αναμένεται να ανακοινωθούν από τους δήμους τις απογευματινές ώρες, μετά τις 4 το απόγευμα.

Ο μόνος δήμος της Αττικής που έχει κάνει ανάλογη ανακοίνωση είναι αυτή του Μαρκόπουλου αλλά δεν φαίνεται να είναι ο μοναδικός δήμος. Το ενδιαφέρον από γονείς και εκπαιδευτικούς ειναι μεγάλο καθώς από τη μία είναι το άγχος για την θερμική καταπόνιση των παιδιών τους και από την άλλη, ότι αύριο είναι εργάσιμη μέρα οπότε, αν υπάρχει απόφαση για κλειστά σχολεία θα πρέπει να υπάρξει σχετική μέριμνα από τους γονείς, για το ποιος θα φροντίσει τα παιδιά που δεν θα έχουν σχολείο.