Παιδεία

Τι θα γίνει με τα σχολεία στην Αθήνα

Τι θα γίνει με τα σχολεία στην Αθήνα
Σε ανοιχτά σχολεία προσανατολίζεται ο Δήμος Αθηναίων για το τριήμερο του καύσωνα.

Παρότι η τελική απόφαση μένει να ανακοινωθεί - έπειτα κι από νέα εκτίμηση της πορείας του καύσωνα το απόγευμα της Τρίτης - ο δήμος Αθηναίων φαίνεται πως δεν προτίθεται να ακολουθήσει τους περισσότερους «προνοητικούς» που στέλνουν έως και 3 ημέρες τα παιδιά στο σπίτι.

Πιο συγκεκριμένα, πληροφορίες του DNews θέλουν την απόφαση για ανοιχτά σχολεία στην Αθήνα να έχει «κλειδώσει», με τον δήμο να έχει ήδη δώσει εντολή να μοιράζονται από τα κυλικεία στα παιδιά μπουκαλάκια νερό.

Σημειώνεται πως η ΕΜΥ έχει εκδώσει έκτακτο δελτίο καιρού στο οποίο ειδικά για την Αττική προβλέπονται μέγιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη στους 40 με 41 βαθμούς και πιθανόν την Πέμπτη τους 42 βαθμούς Κελσίου.

Για την ώρα, στην Αττική έκτακτη ανακοίνωση για την λειτουργία των σχολείων πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και των παιδικών σταθμών έχει εκδώσει για σήμερα μόνο ο Δήμος Μαρκοπούλου.

Ειδικότερα, με απόφαση του Δημάρχου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία) θα λειτουργήσουν σήμερα, λόγω των έκτακτων καιρικών συνθηκών, μέχρι τις 11:30 π.μ.

Για την αυριανή μέρα περιμένουμε ακόμη τις επίσημες ανακοινώσεις.

  • Δείτε τα σχολεία που θα μείνουν κλειστά τα επόμενα 24ωρα εδώ.