Παιδεία

Πανελλήνιες 2024: Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα

Πανελλήνιες 2024: Πώς θα δείτε τα αποτελέσματα
Οι υποψήφιοι σε ΓΕΛ και ΕΠΑΛ μετράνε αντίστροφα για να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2024.

Οι γενικές εξετάσεις για τις Πανελλήνιες 2024 ολοκληρώθηκαν για τα ΓΕΛ, την Δευτέρα 17 Ιουνίου πέφτει η αυλαία για τα ΕΠΑΛ και πλησιάζει η ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των επιδόσεων των υποψηφίων. Παράλληλα από την Τρίτη 18 Ιουνίου οι υποψήφιοι ρίχνονται στη μάχη της εξέτασης για τα Ειδικά και Μουσικά Μαθήματα καθώς και για τα Αγωνίσματα για την εισαγωγή στα ΤΕΦΑΑ. 

Πανελλήνιες 2024: Πότε και πού θα δείτε τα αποτελέσματα 

Οι υποψήφιοι αδημονούν για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων καθώς αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς τον τελικό τους στόχο για εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο. Το ενδιαφέρον όλων στρέφεται στα τέλη Ιουνίου και ειδικότερα την Παρασκευή 28 Ιουνίου που όπως όλα δείχνουν θα ανακοινωθούν από το Υπουργείο οι βαθμολογίες των μαθημάτων. Βέβαια, σε δεύτεροχ χρόνο, θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα για τις επιδόσεις των μαθητών στα ειδικά μαθήματα με το ρεπορτάζ να δείχνει πως η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως την Παρασκευή 5 Ιουλίου.

Την μέρα που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα,αυτόματα «ανεβαίνει» η εφαρμογή για τις βαθμολογίες των Πανελληνίων 2024 όπου οι υποψήφιοι κάνοντας χρήση των προσωπικών τους κωδικών μπορούν να βλέπουν τις επιδόσεις τους.

Πανελλήνιες 2024: Οι 4 τρόποι για να δουν τα αποτελέσματα οι υποψήφιοι

Οι υποψήφιοι μπορούν να κάνουν αναζήτηση στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας για την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα – Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Παράλληλα, οι μαθητές μπορούν να λάβουν τους βαθμούς τους μέσω sms στα κινητά τους εφόσον έχουν επιλέξει να εγγραφούν σε αυτή την υπηρεσία.

Μέσω του gov.gr. Οι υποψήφιοι μπορούν να αναζητήσουν την βαθμολογία τους πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τα αρχικά από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Τέλος, υπάρχει πάντα ο παραδοσιακός τρόπος της ανάρτησης των αποτελεσμάτων των μαθητών στα Λύκεια.