Παιδεία

Βάσεις 2024: Πόσους φοιτητές θα δεχθεί το κάθε Τμήμα, όλη η λίστα

Βάσεις 2024: Πόσους φοιτητές θα δεχθεί το κάθε Τμήμα, όλη η λίστα
Πόσους φοιτητές θα δεχθεί το κάθε Τμήμα-Σχολή τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Με την αυριανή ανακοίνωση των βαθμολογιών στα Ειδικά Μαθήματα των φετινών Πανελληνίων, η σκυτάλη δίνεται στη συμπλήρωση του μηχανογραφικού με τελικό στόχο την ανακοίνωση για τις Βάσεις 2024 στα τέλη Ιουλίου.

Στις φετινές εξετάσεις συνολικά, 90.416 υποψήφιοι διαγωνίστηκαν για μία από τις 68.851 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος, 2024-25. Από αυτούς, οι 74.847 υποψήφιοι προέρχονται από τα ΓΕΛ και οι 15.569 από τα ΕΠΑΛ.

Πανελλήνιες 2024: Υπολογίστε τα μόρια σας 

Οι υποψήφιοι που έδωσαν μπορούν να δουν αυτόματα τα μόριά τους για κάθε Τμήμα/Σχολή του Πεδίου ή του Τομέα που ανήκουν κάνοντας χρήση της ειδικής εφαρμογής που έχει φτιάξει το Υπουργείο Παιδείας και είναι διαθέσιμη ΕΔΩ.

Στη συνέχεια θα πρέπει να επιλέξουν αν είναι υποψήφιοι ΕΠΑΛ ή ΓΕΛ. Έπειτα, θα πρέπει να επιλέξουν σε ποια ομάδα προσανατολισμού ανήκουν. Τέλος, θα παραθέσουν τις βαθμολογίες του κάθε μαθήματος στην ειδική κατηγορία. Στη συνέχεια θα δουν μία σελίδα με τα τμήματα και πόσα μόρια συγκεντρώνουν σε κάθε σχολή.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπολογισμός του συνολικού αριθμού μορίων κάθε υποψηφίου που συμμετείχε στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στις Σχολές, τα Τμήματα και τις Εισαγωγικές Κατευθύνσεις Τμημάτων, γίνεται ως εξής:

Ο γραπτός βαθμός σε καθένα από τα τέσσερα πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα τα οποία προβλέπονται στην Ομάδα Προσανατολισμού όπου ανήκει ο υποψήφιος για το συγκεκριμένο Επιστημονικό Πεδίο, πολλαπλασιάζεται με τον αντίστοιχο Συντελεστή Βαρύτητας. Τα τέσσερα ανωτέρω γινόμενα προστίθενται και το τελικό άθροισμα πολλαπλασιάζεται επί χίλια για να προκύψει έτσι ο συνολικός αριθμός μορίων κάθε υποψηφίου για κάθε Σχολή, Τμήμα ή Εισαγωγική Κατεύθυνση Τμήματος. Ο βαθμός κάθε πανελλαδικά εξεταζόμενου μαθήματος εκφράζεται στην εικοσάβαθμη κλίμακα με προσέγγιση δεκάτου.

Βάσεις 2024: Αναλυτική Κατανομή Εισακτέων ανά Τμήμα 

Σε ΦΕΚ του Υπουργείου Παιδείας ορίζεται αναλυτικά η κατανομή εισακτέων ανά Τμήμα/ Πανεπιστήμιο για την προσεχή ακαδημαική χρονιά 2024-25. Η εν λόγω λίστα είναι ιδιαιτέρως χρήσιμη για τους υποψηφίους ενόψει της έναρξης της διαδικασίας υποβολής μηχανογραφικού. Δείτε αναλυτικά πόσους φοιτητές θα δεχθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο κάθε πανεπιστημιακό τμήμα πατώντας εδώ