Παιδεία

Βγαίνουν στο results.it.minedu.gov.gr οι βαθμοί για τα Ειδικά Μαθήματα

Βγαίνουν στο results.it.minedu.gov.gr οι βαθμοί για τα Ειδικά Μαθήματα Φωτογραφία: intime
Σήμερα Παρασκευή 5 Ιουλίου στο results.it.minedu.gov.gr η ανακοίνωση των βαθμολογιών στα ειδικά μαθήματα για τις Πανελλήνιες 2024.

Ανακοινώνονται σήμερα, γύρω στις 12, στο results.it.minedu.gov.gr οι βαθμολογίες στα Ειδικά Μαθήματα για τους υποψηφίου ΓΕΛ και ΕΠΑΛ των Πανελληνίων 2024.

Μετά την ανάρτηση των βαθμολογιών οι υποψήφιοι θα έχουν τη δυνατότητα να υπολογίσουν εκ νέου τα μόριά τους (ΕΔΩ), ειδικά για τις σχολές στις οποίες είναι προαπαιτούμενα αυτά τα μαθήματα.

Μέχρι το μεσημέρι θα έχει γίνει πλήρης ενημέρωση του results.it.minedu.gov.gr με όλες τις βαθμολογίες των υποψηφίων.

Οι μαθητές μπαίνουν στην ειδική πλατφόρμα, πληκτρολογώντας τον 8ψήφιο κωδικό τους και το αρχικό γράμμα από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο, σε κεφαλαίους χαρακτήρες θα δουν αναλυτικά τις επιδόσεις τους.

Με SMS η βαθμολογία στα Ειδικά Μαθήματα

Επιπλέον, οι υποψήφιοι θα λάβουν τη βαθμολογία τους για τα ειδικά μαθήματα και τις πρακτικές δοκιμασίες (αγωνίσματα) με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το είχαν ήδη αιτηθεί στο gov.gr.

Παραδοσιακά θα αναρτηθούν και στα Λύκεια της χώρας σε εμφανές σημείο. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν θα αναρτώνται τα ονόματα των υποψηφίων, αλλά μόνο οι κωδικοί και οι βαθμοί.

Έρχονται οι βάσεις 2024

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στα Ειδικά Μαθήματα, οι υποψήφιοι θα κληθούν να συμπληρώσουν το Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και το Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο (Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή στα Δημόσια ΙΕΚ.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Παιδείας το αργότερο μέχρι την Τρίτη 9 Ιουλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής του Μηχανογραφικού στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://michanografiko.it.minedu.gov.gr

Οι υποψήφιοι, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας τους (password), θα μπορούν να μπουν στην πλατφόρμα και να μελετήσουν και να επεξεργαστούν το Μ.Δ. και να κάνουν προσωρινές προτιμήσεις μέσω της Προσωρινής Αποθήκευσης Μηχανογραφικού πριν προχωρήσουν στην τελική υποβολή του Μηχανογραφικού το αργότερο σε ημερομηνία που θα ορισθεί από το υπουργείο Παιδείας.

Κατά τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού, οι υποψήφιοι θα βλέπουν και θα μπορούν να επιλέξουν τα τμήματα εκείνα για τα οποία ο μέσος όρος των βαθμολογικών επιδόσεων τους είναι ίσος ή μεγαλύτερος από την Ε.Β.Ε. κάθε τμήματος, συνυπολογιζόμενης, όπου απαιτείται, και της Ε.Β.Ε. του ειδικού μαθήματος ή των πρακτικών δοκιμασιών (αγωνίσματα για ΤΕΦΑΑ).

Μετά την υποβολή του Μ.Δ. για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, οποιαδήποτε τροποποίηση από τους υποψηφίους είναι δυνατή, εντός της προκαθορισμένης ημερομηνίας υποβολής του Μ.Δ. και μόνο με τη μεσολάβηση της σχολικής μονάδας.

Ποιοι δικαιούνται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο

Μηχανογραφικό Δελτίο για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μπορούν να υποβάλουν:

- Όσοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ του 2024, και εφόσον ήδη κατέχουν ή απέκτησαν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ).

- Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2022 ή 2023, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση. Όσοι απόφοιτοι είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Συγκεκριμένα, για τους υποψηφίους του 10% έτους 2022 ισχύει η Ε.Β.Ε., όπως διαμορφώθηκε το 2022, ενώ για τους υποψηφίους του 10% έτους 2023 ισχύει η Ε.Β.Ε., όπως διαμορφώθηκε το 2023.