Παιδεία

Βάσεις 2024: Οι πρώτες εκτιμήσεις Στρατηγάκη δείχνουν πτώση - Τι ισχύει για Ιατρική και Νομική

Βάσεις 2024: Οι πρώτες εκτιμήσεις Στρατηγάκη δείχνουν πτώση - Τι ισχύει για Ιατρική και Νομική
Οι εκτιμήσεις Στρατηγάκη για τις Βάσεις 2024 και η συμβουλή που έχει να δώσει στους υποψηφίους

Η ανακοίνωση για τις Βάσεις 2024 πλησιάζει και οι πρώτες εκτιμήσεις για το πώς θα αποδοθεί βαθμολογικά η επίδοση των μαθητών ΓΕΛ και ΕΠΑΛ στα φετινά κατά κοινή ομολογία απαιτητικά και δύσκολα ζητούμενα στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα μονοπωλούν την επικαιρότητα.

Ένα από τα πρόσωπα που έχει ταυτιστεί με τις Πανελλήνιες και τις Βάσεις και κάθε χρόνο η γνώμη του φέρει βαρύνουσα αξία είναι ο Στρατής Στρατηγάκης, ο έμπειρος μαθηματικός - αναλυτής και σύμβουλος επαγγελματικού προσανατολισμού. Πάντα με ψύχραιμη ματιά και έχοντας καταγράψει επαρκή αριθμό δεδομένων και στατιστικών ώστε να μπορέσει να εξάγει ασφαλή συμπεράσματα, δίνει εκτιμήσεις και στοιχεία για τις Βάσεις που επιβεβαιώνονται με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο. 

Στρατηγάκης για Βάσεις 2024: Περιμένουμε πτώση αλλά ακόμη δεν μπορούμε να την ποσοτικοποιήσουμε

Ερωτηθείς για τις Βάσεις 2024 και για τη δική του πρώτη εκτίμηση, ο κ. Στρατηγάκης σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του ΟΡΕΝ έδωσε έναν άξονα για το τι πρέπει να αναμένουμε στις βαθμολογίες που όπως όλα δείχνουν θα ανακοινωθούν εκτός απροόπτου την Παρασκευή 28 Ιουνίου.  Όπως ανέφερε ο κ΄ Στρατηγάκης «Φέτος περιμένουμε πτώση στις Βάσεις 2024 γιατί τα θέματα ήταν πιο δύσκολα από ό,τι πέρυσι, όπως η Φυσική που έφερε θύελλα.»

Ορατή η πτώση αλλά καφενειακού τύπου όσα ακούμε για δημοφιλείς σχολές και μόρια 

 «Περιμένουμε πως θα υπάρχει πτώση στις βάσεις, ωστόσο ακόμα δεν μπορούμε να την ποσοτικοποιήσουμε να πούμε είναι 100, 200, 300 μόρια γιατί δεν έχουμε κανένα αριθμητικό στοιχείο. Οπότε αυτά που διαβάζετε και ακούτε είναι συζητήσεις επιπέδου καφενείου. Δεν έχω κανένα στοιχείο και επειδή είμαι μαθηματικός μιλάω πάντα με στοιχεία» τόνισε κατηγορηματικά. 

Μάλιστα όπως μας τόνισε και σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του «εκείνο που έχει σημασία για τους υποψηφίους είναι να μην ασχολούνται καθόλου με τις βάσεις, μέχρι να ανακοινωθούν οι επίσημες βαθμολογίες αλλά να ασχολοηθούν επισταμένως με το μηχανογραφικό και τις σχολές που τους ενδιαφέρουν. Πρέπει εκεί να εστιαστεί όλος τους ο χρόνος ώστε να βρουν όλες τις επιλογές και να μην αποκλείσουν σπουδές».