Παιδεία

Γραφική ύλη και σχολείο: Όλα όσα χρειάζεται για τη νέα σχολική χρονιά

Γραφική ύλη και σχολείο: Όλα όσα χρειάζεται για τη νέα σχολική χρονιά
Ωραίες οι διακοπές, αλλά δεν κρατάνε για πάντα! Προμηθεύσου από τώρα με τα σχολικά της νέας χρονιάς και έχε το κεφάλι σου ήσυχο.

Διακοπές, βουτιές, παραλίες και ανέμελες στιγμές είναι όσα συνιστούν το καλοκαίρι για τα μικρά παιδιά, όμως δυστυχώς όλα αυτά δεν κρατούν για πάντα. Είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να γεμίσουμε μπαταρίες, αλλά ο Σεπτέμβριος θα έρθει πάλι και εμείς οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για όλα, για να μην αγχωνόμαστε τελευταία στιγμή. Οι μέρες του σχολείου μπορεί να είναι ακόμα μακριά, αλλά όχι τόσο μακριά όσο νομίζετε!

Οι προοπτικές μιας νέας σχολικής χρονιάς που θα φέρει πάλι κοντά τους φίλους των θρανίων και νέες εμπειρίες είναι κάτι που όλοι οι μαθητές περιμένουν. Να γνωρίσουν τους καινούργιους τους συμμαθητές, να δουν από κοντά τους νέους τους δασκάλους που θα καθορίσουν τη μετέπειτα ζωή τους. Η επάνοδος λοιπόν στο σχολείο μπορεί να γίνει κάτι πολύ όμορφο και εποικοδομητικό, αρκεί φυσικά να έχετε φροντίσει και για όλη εκείνη τη γραφική ύλη που θα χρειαστούν τα παιδιά με την επιστροφή στα θρανία. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είμαστε εμείς εδώ. Για να καταγράψουμε και να προτείνουμε όλο εκείνο το χαρτοπωλείο που σίγουρα εμπεριέχονται στη σχολική λίστα τους.

Νέα χρονιά με πολύ γράψιμο

plaisio_consumables_001_81f1f.jpg

Αν με κάτι συνδέουμε απευθείας την εικόνα του σχολείου, αυτή είναι τα τετράδια. Είναι εκείνα στα οποία καταγράφουμε τις σκέψεις μας, αποτυπώνουμε όσα έχουμε στο μυαλό μας, λύνουμε τις ασκήσεις που μας βάζουν από μικρά παιδιά. Διατίθενται σε άπειρα χρώματα και ακόμα περισσότερα στυλ. Θες πράσινο για την ορθογραφία και κόκκινο για την αντιγραφή; Θες μπλε για τα μαθηματικά; Όλα υπάρχουν! Το Goomby Τετράδιο Εξηγήσεων είναι διαθέσιμο σε 5 χρώματα, με ριγέ γραμμογράφηση, 50 φύλλα και ετικέτα ονόματος για να τα έχει όλα τακτοποιημένα το παιδί σου και να μην χάνει τίποτα.

plaisio_consumables_002_a8469.jpg

Σαφώς για μαθητές μεγαλύτερης ηλικίας υπάρχουν και τα κλασικά σπιράλ επίσης σε ποικίλα χρώματα. Με το τετράδιο σπιραλ Α4 5 θεμάτων με 180 φύλλα, ετοιμάσου να δεις το παιδί σου να γράφει… ιστορία! Είναι από εξαιρετικής ποιότητας χαρτί 70γρ, καθώς και μικροπερφορέ για εύκολη κοπή των φύλλων. Επίσης διαθέτει τρύπες για λειτουργική αρχειοθέτηση, ενώ έχει ριγέ γραμμογράφηση 8mm και ιδιαίτερα ανθεκτικό εξώφυλλο 450γρ. Με οπισθόφυλλο 1,2mm από λευκό χαρτόνι είναι φουλ ανθεκτικό και υπόσχεται να μην γίνει χίλια κομμάτια μέσα στην ταλαιπωρία της τσάντας.

Κράτησε τις καλύτερες σημειώσεις

plaisio_consumables_003_98da0.jpg

Πάμε στο επόμενο κεφάλαιο που δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο από τα παραδοσιακά, κλασικά μας μολυβάκια. Δώσε στο παιδί σου την ευκαιρία να κρατήσει τις σημειώσεις του και να γράφει τα μαθήματα της ημέρας… με οικολογική συνείδηση! Τα μολύβια HB της Sentio είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένο χαρτί, για να προστατεύουν το περιβάλλον και να βάλουν το δικό τους λιθαράκι στο δύσκολο αυτό έργο. Η συσκευασία περιλαμβάνει 5 τεμάχια με ενσωματωμένη γόμα. Mε τον τρόπο αυτό, οι μαθητές διεκπεραιώνουν τις υποχρεώσεις τους και παράλληλα μαθαίνουν να σέβονται το περιβάλλον και να πράττουν ό,τι μπορούν για αυτό.

plaisio_consumables_004_72a1b.jpg

Μια πολύ καλή πρόταση είναι και το μηχανικό μολύβι Tikky της Rotring, το οποίο χάρη στη λαστιχένια λαβή του δεν γδέρνει το χέρι, ενώ σε περίπτωση λάθους κανείς δεν χρειάζεται να αγχωθεί, αφού διαθέτει γόμα που θα διορθώνει τα πάντα! Έτσι, τα παιδιά μαθαίνουν σιγά σιγά και σε έναν πιο επαγγελματικό τρόπο γραψίματος που αργά ή γρήγορα θα πρέπει να υιοθετήσουν. Μην ξεχνάς πως το μηχανικό μολύβι με πάχος μύτης 0.7mm με λαστιχένια λαβή ενδείκνυται για άνετη γραφή και σχεδίαση ακόμα και μετά από πολύωρη χρήση. Διαθέτει μεταλλικό κλιπ συγκράτησης για εύκολη μεταφορά και καπάκι με ενσωματωμένη γόμα.

Με τη σωστή αποθήκευση τα προβλήματα λύνονται

plaisio_consumables_005_563f6.jpg

Eπειδή όμως σχολική χρονιά σημαίνει και πλήθος χαρτιών που κατακλύζουν το γραφείο και το μυαλό, αγαπητέ γονέα τι λες να κάνεις δικούς σου και μερικούς φακέλους αποθήκευσης που θα σε γλιτώσουν από πολύ κόπο και χώρο; Γιατί εκεί που ο μικρός μαθητής σου θα είναι αγχωμένος για τα πακέτα χαρτιών που έχει μπροστά του, θα επέμβεις εσύ που θα αναλάβεις να τακτοποιήσεις εύκολα και διεξοδικά ό,τι χρειάζεται. Μετάφερε, προστάτεψε και αποθήκευσε τα έγγραφα σας οικονομικά με το φάκελο Q-Connect. Kλείνει με λάστιχο για να μη χάσεις τίποτα σημαντικό, ενώ είναι κατασκευασμένος από ανθεκτικό χαρτόνι (πρεσπάν) για μεγάλη αντοχή. Διαθέτει εσωτερικά αυτιά για καλύτερη συγκράτηση των εγγράφων και κλείνει στις γωνίες με λάστιχο.

plaisio_consumables_006_fc1f4.jpg

Και μιας και μιλάμε για σωστή αρχειοθέτηση, ας το πάμε και ένα βήμα παρακάτω κάνοντας σου μια πρόταση, για την οποία στη συνέχεια θα μας ευγνωμονείς! Κάνε δικό σου ένα ανάλογο αρχειακό σύστημα αποθήκευσης, φτιαγμένο από ανθεκτικό φύλλο κραφτ το οποίο αντέχει στην υγρασία, διαθέτει 2 λαβές για εύκολη μεταφορά και προστατευτικό καπάκι, ώστε να τοποθετείς γρήγορα και χωρίς κόπο όλα όσα χρειάζεται το παιδί σου στο καθημερινό του διάβασμα. Έχει μεγάλη αντοχή στο βάρος (έως 80 κιλά) και διατίθεται ασυναρμολόγητο σε επίπεδη μορφή.

plaisio_consumables_007_429d7.jpg

Αν ψάχνεις κουτί αποθήκευσης, μπορείς να βρεις και πλαστικό που αντέχει ακόμα περισσότερα… βάρη! Χρησιμοποίησε το για να αποθηκεύσεις τα αντικείμενα δίπλα από το γραφείο του παιδιού. Είναι εργονομικά σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από πολυπροπυλένιο, ώστε να αντέχει σε θερμοκρασίες από -15 έως +80 βαθμούς Κελσίου και να είναι αδιάβροχο. Το καλό είναι επίσης ότι είναι διαφανές για να μπορείς να βλέπεις το περιεχόμενό του. Διαθέτει απόλυτα επίπεδο πάτο με ενίσχυση και καπάκι, το οποίο σφραγίζει και δεν χωρίζεται από το κουτί. Στοιβάζεται το ένα πάνω στο άλλο (με ή χωρίς καπάκι) και έχει χωρητικότητα 64 λίτρων! Τι άλλο θες;