Παιδεία

Συγχωνεύσεις Τάξεων: «Κόπηκαν με ξαφνικό θάνατο» κατευθύνσεις σε Λύκεια στη Βοιωτία

Συγχωνεύσεις Τάξεων: «Κόπηκαν με ξαφνικό θάνατο» κατευθύνσεις σε Λύκεια στη Βοιωτία
«Ξαφνικός θάνατος» τάξεων κατευθύνσεων Γ΄ Λυκείου Διστόμου και Αράχωβας

Με αντιδράσεις και παράπονα ξεκίνησε η σχολική χρονιά στη Βοιωτία καθώς οι συγχωνεύσεις τάξεων οδήγησαν σε αιφνιαδιαστική κατάργηση κατευθύνσεων Ανθρωπιστικών Σπουδών και Θετικών Επιστημών στο Γενικό Λύκειο Διστόμου και στο Γενικό Λύκειο Αράχωβας.

Να παραμείνουν ως έχουν οι κατευθύνσεις των Ανθρωπιστικών Σπουδών και των Θετικών Επιστημών στο Γενικό Λύκειο Διστόμου και στο Γενικό Λύκειο Αράχωβας, όπως έχει ήδη μεριμνήσει για την στελέχωση και λειτουργία τους η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Βοιωτίας, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Παιδείας Κυριάκο Πιερρακάκη, ο δήμαρχος Διστόμου Αράχωβας Αντίκυρας, Ιωάννης Σταθάς.

Όπως αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Σταθάς «Λίγες ώρες πριν γίνει ο αγιασμός στα σχολεία, τα οποία είναι στελεχωμένα με καθηγητές με απόφαση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας, και ενώ τα παιδιά είναι εγγεγραμμένα στα Λύκεια του Διστόμου και της Αράχωβας και πληρούν το όριο για την δημιουργία των κατευθύνσεων των Ανθρωπιστικών Σπουδών και των Θετικών Επιστημών, τόσο στο Γενικό Λύκειο Διστόμου όσο και Γενικό Λύκειο Αράχωβας, παραμονή του αγιασμού για την νέα σχολική χρονιά «κόπηκαν με ξαφνικό θάνατο» και οι δύο κατευθύνσεις».

Υπογραμμίζει επίσης ότι τα προβλήματα που δημιουργούνται στα παιδιά είναι:

α. οι μαθητές θα πρέπει να μετακινιούνται 60 χλμ μακριά από τα σπίτια τους,

β. το κόστος για το ελληνικό κράτος αυξάνεται διότι οι καθηγητές έχουν ήδη προσληφθεί και

γ. υποβαθμίζεται η ποιότητα της παιδείας, χάνοντας πολύτιμο χρόνο στην μετακίνηση.

«Μια τέτοια απόφαση όχι μόνο δεν εξοικονομεί χρήματα από το κρατικό προϋπολογισμό, αλλά τίθεται και θέμα ασφάλειας στην μετακίνηση των μαθητών», σημειώνει ο κ. Σταθάς και καταλήγει στην επιστολή του προς τον κ. Πιερρακάκη: «Παρακαλούμε όπως παραμείνουν και οι δύο παραπάνω κατευθύνσεις ως έχουν τόσο στο ΓΕΛ Διστόμου όσο και στο ΓΕΛ Αράχωβας, όπως έχει ήδη μεριμνήσει για την στελέχωση και λειτουργία τους η Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Βοιωτίας».