Παιδεία

Σχολεία: Ανατροπή με το σχόλασμα των μαθητών στο ολοήμερο

Σχολεία: Ανατροπή με το σχόλασμα των μαθητών στο ολοήμερο
Η νέα σχολική χρονιά φέρνει αλλαγές στο ωράριο προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών.

Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς με το πρώτο κουδούνι στα σχολεία να χτυπά την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου με τον καθιερωμένο αγιασμό. Βέβαια, για τους λιλιπούτειους μαθητές των βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών η επιστροφή θα γίνει την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου μιας και η πρώτη του μήνα που παραδοσιακά ανοίγουν φέτος πέφτει Κυριακή. 

Ποδαρικό στα σχολεία με αλλαγές στην αποχώρηση στο ολοήμερο Δημοτικό 

Η νέα σχολική χρονιά 2024-25 δεν κρύβει ιδιαίτερες εκπλήξεις για τους μαθητές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με εξαίρεση μια σημαντική αλλαγή που είχε προαναγγελθεί ήδη από την περσινή χρονιά. Ουσιαστικά, από φέτος τον Σεπτέμβριο και με την έναρξη της λειτουργίας του Ολοήμερου οι μαθητές Δημοτικού που παρακολουθούν το πρόγραμμα του Αναβαθμισμένου Ολοήμερου  εφεξής θα μπορούν να σχολάνε απο αυτό και στις 14:55 με το πέρας της 1ης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης. Υπενθυμίζεται πως μέχρι και την περσινή σχολική χρονιά η δυνατή αποχώρηση των μαθητών ήταν είτε στις 15:50, με το πέρας της δεύτερης διδακτικής ώρας της 2ης ζώνης, είτε στις 17:30, με τη λήξη του προγράμματος.

Ενώ για τους μαθητές του απλού ολοήμερου προγράμματος η αποχώρηση των μαθητών συνεχίζεται και την φετινή σχολική χρονιά με τα περσινά δεδομένα. Η αποχώρηση των μαθητών του ολοήμερου προγράμματος μπορεί να γίνει:

Με τη λήξη του ολοήμερου προγράμματος (16:00),

Με τη λήξη της 2ης ώρας του Ολοήμερου Προγράμματος (15.00), εφόσον έχει συμπεριληφθεί στην αρχική δήλωση εγγραφής.

Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται με ευθύνη του εκάστοτε υπεύθυνου λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος, ο οποίος αποχωρεί μετά τη λήξη του (16:00), ασχέτως αν ασκεί διδακτικά καθήκοντα στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα.