Παιδεία

Παλλήνη: Με μονοήμερη αποβολή τιμωρήθηκε μαθητής που πιάστηκε με κινητό

Παλλήνη: Με μονοήμερη αποβολή τιμωρήθηκε μαθητής που πιάστηκε με κινητό
Οι αποβολές λόγω της χρήσης κινητού στα σχολεία συνεχίζονται με τους μαθητές να αδιαφορούν για την απαγόρευση

Το μέτρο της απαγόρευσης κατοχής και χρήσης κινητού τηλεφώνου στα σχολεία από τους μαθητές που τέθηκε σε εφαρμογή από την φετινή σχολική χρονιά όπως αναμενόταν έφερε και τις πρώτες ποινές.

Όπως έχει επισημανθεί εφεξής μαθητής που εντοπίζεται με κινητό στους χώρους του σχολείου θα τιμωρείται αυτομάτως με μονοήμερη αποβολή. Μια τέτοια περίπτωση συνέβη και στο Γυμνάσιο της Παλλήνης όταν εν ώρα μαθήματος χτύπησε το κινητό του μαθητή.

Τι κι αν ο μαθητής απέδειξε ότι τον κάλεσε στο κινητό η μητέρα του, η ποινή επιβλήθηκε προς γνώση και συμμόρφωση της υπόλοιπης μαθητικής κοινότητας. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά η μονοήμερη αποβολή επιβλήθηκε από την διεύθυνση του σχολείου και οι γονείς του μαθητή δέχθηκαν την απόφαση χωρίς να προκαλέσουν αντιδράσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο, οι μαθητές δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν εντός των σχολικών χώρων – κτιρίων και υπαίθριων χώρων κινητό τηλέφωνο ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου, για συνομιλία, βιντεοσκόπηση ή οποιαδήποτε άλλη χρήση. Στην παραπάνω απαγόρευση δεν εμπίπτει η χρήση ιατρικών εφαρμογών μέσω κινητού τηλεφώνου ή άλλων συσκευών, αποκλειστικώς́ και μό́νον κατόπιν σχετικής ιατρικής γνωμάτευσης. Με τη νέα νομοθετική ρύθμιση που τίθεται σε εφαρμογή από αυτή τη σχολική χρονιά, τα παιδιά που κατέχουν και χρησιμοποιούν φανερά το κινητό τους στο σχολείο θα αποβάλλονται για μία μέρα, ενώ όποιος βιντεοσκοπεί θα αλλάζει σχολείο.