Παιδεία

Αυτόματος υπολογισμός μορίων για τις Πανελλήνιες 2015

Αυτόματος υπολογισμός μορίων για τις Πανελλήνιες 2015 Αυτόματος υπολογισμός μορίων για τις Πανελλήνιες 2015
Αυτόματος υπολογισμός μορίων για τις Πανελλήνιες 2015 Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τις Πανελλήνιες 2015 οι υποψήφιοι μπορούν να μετατρέψουν τους βαθμούς τους ηλεκτρονικά σε μόρια και να κάνουν αυτόματο υπολογισμό των μορίων τους ώστε να συγκρίνουν με παλαιότερες βάσεις σχολών.

Ο ΟΕΦΕ έχει δημιουργήσει εφαρμογή για τον αυτόματο υπολογιμό των μορίων για τις Πανελλήνιες 2015 και οι υοψήφιοι μπορούν να μετατρέψουν τους βαθμούς σε μόρια.

μπείτε εδώ στην εφαρμογή

Τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2015 που ανακοινώθηκαν σήμερα δείχνουν πτώση στις βάσεις 2015 στα επίπεδα του 2015.

Μεγάλη πτώση υπήρξε στα μαθήματα της Φυσικής και των Μαθηματικών Κατεύθυνσης και είναι ενδεικτικό ότι στην πολυπληθέστερη Τεχνολογική Κατεύθυνση, το ποσοστό των  αριστούχων ήταν 1,3% και 1,25%, αντίστοιχα. Αποτέλεσμα είναι να αναμένεται πτώση στις σχολές των Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών, όπως Φυσικομαθηματικές και Πολυτεχνεία.

Δραματική επίσης ήταν η πτώση στη Βιολογία Θετικής Κατεύθυνσης, μάθημα βαρύτητας για την εισαγωγή στις περιζήτητες Ιατρικές, με αποτέλεσμα να αναμένεται πτώση στις βάσεις του συγκεκριμένου επιστημονικού πεδίου.

Οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας (http://results.it.minedu.gov.gr), πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Η βαθμολογία των υποψηφίων στα ειδικά μαθήματα θα ανακοινωθεί αργότερα, καθώς δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η διαδικασία εξετάσεων στα μαθήματα αυτά.

δείτε εδώ τα αποτελέσματα για τις Πανελλήνιες 2015