Παιδεία

Βάσεις 2015: Την Τετάρτη 26/8 θα ανακοινωθούν

Βάσεις 2015: Την Τετάρτη 26/8 θα ανακοινωθούν
Βάσεις 2015: Την Τετάρτη 26/8 θα ανακοινωθούν Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ανακοίνωση απo το Υπουργείο Παιδείας των βάσεων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ και στα ΤΕΙ όλης της χώρας. Η ανακοίνωσή για τις βάσεις 2015 αναμένεται να γίνει την Τετάρτη 26/8 με λίγες πιθανότητες για την Πέμπτη.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μεγάλη πτώση στις δημοφιλείς σχολές, αλλά και σε κάποιες σχολές της περιφέρειας, όπου αναμένεται να υπάρξουν ακόμη και κενές θέσεις.

Η πτώση στις βάσεις θα είναι ιδιαίτερα αισθητή όπως λένε εκπαιδευτικοί αναλυτές σε σχολές που έχουν μαθήματα αυξημένης βαρύτητας όπως τα Μαθηματικά και η Φυσική Κατεύθυνσης αφού εκεί σημειώθηκαν οι χειρότερες επιδόσεις.

Δείτε εδώ πως θα δείτε και τι ώρα αύριο Τετάρτη τις βάσεις 2015

ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΕΡΣΙΝΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΦΕΤΟΣ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΣΧΟΛΕΣ

1ο Επιστημονικό Πεδίο

Το μάθημα που θα ωθήσει τις βάσεις σε χαμηλότερο σημείο είναι τα Αρχαία Ελληνικά που δίνει πολλά μόρια. Το φετινό ποσοστό αριστούχων είναι χαμηλότερο από το περσινό. Στην Ιστορία Κατεύθυνσης οι υποψήφιοι έγραψαν καλύτερα φέτος. Αν συνυπολογίσουμε τις επιδόσεις των άλλων μαθημάτων καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι στις υψηλές βαθμολογίες 18-20 η πτώση θα είναι το πολύ μέχρι 400 μόρια ενώ στις άλλες κλίμακες θα έχουμε αυξομειώσεις.

2ο και 4ο Επιστημονικό Πεδίο

Εδώ θα υπάρξει καθίζηση των βάσεων αφού θα υπάρξουν σχολές που θα σημειώσουν πτώση ακόμα και κατά 2.000 μόρια. Τα μαθήματα που θα προκαλέσουν κατρακύλα των βάσεων είναι τα Μαθηματικά Κατεύθυνσης και η Φυσική Κατεύθυνσης. Και τα δυο αυτά μαθήματα είναι αυξημένης βαρύτητας. Το ποσοστό αριστούχων στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης είναι μόλις 4,53% ενώ πέρυσι ήταν 15,12%. Στην Φυσική, το ποσοστό των αριστούχων φέτος είναι 5,18% έναντι 18,03% πέρυσι.

3ο Επιστημονικό Πεδίο

Στις σχολές Υγείας το μάθημα της Βιολογίας Κατεύθυνσης θα πιέσει προς τα κάτω τις βάσεις γιατί και εδώ οι αριστούχοι είναι λιγότεροι από πέρυσι. Στην Χημεία οι βαθμολογίες είναι καλύτερες αλλα με τον υπολογισμό των Μαθηματικών και της Φυσικής οι υψηλόβαθμες σχολές θα δουν πτώση. Θα μπορεί για παράδειγμα να μπει κανείς στην Ιατρική με 18.400 μόρια.
Στις χαμηλόβαθμες σχολές τα μόρια θα είναι στα περσινά επίπεδα.

5ο Επιστημονικό Πεδίο

Στο πεδίο αυτό, το μάθημα μεγαλύτερης βαρύτητας είναι οι Αρχές Οικονομικής Θεωρίας. Φέτος οι αριστούχοι είναι περισσότεροι από πέρυσι. Έτσι το μάθημα αυτό θα ανακόψει την πτώση που θα προκαλέσουν τα μαθήματα λαιμητόμοι (μαθηματικά και φυσική κατεύθυνσης). Οι σχολές υψηλής ζήτησης θα δυσκολέψουν τους υποψηφίους ενώ οι σχολές μεσαίας ζήτησης θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία.

Δείτε τους πίνακες εδώ